Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zawieszenie gwintowane- opuszczanie i podnoszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam mały problem gdyż mam zawiechę gwinotwaną i przód przy wiekszej dziurze koło dobija o nadkole :( bo jest za bardzo opuszona i moje pytanie czy jak chce podnieść 1-2 cm zawiesznie z przodu to zmieni się geometria,kąty i zbieżność ?? będę musiał jechać ustawiać zbieżność czy nie ma takiej obawy ??? aaa dodam że mam zamontowaną rozpórkę dolną jak i górną i czy przy podnoszeniu mam rozpórkę dolną zdemontować czy moge podnosić razem z rozpórką w saniach :)) czekam na odp z góry dzięki :)

Opublikowano

nic nie musisz ściągać ani ustawiać geometrii :hi:

Opublikowano

jedynie co to obserwuj czy nie zdziera opon od wewnątrz, jak będzie zdierać to geometria do poprawy, kąt tak czy inaczej się zmieni zlekka, nie wiem jak masz zbieżność ustawioną ale dobrze jest na gwincie lekko zbieżnie ustawić, tak z jeden stopień

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam posiadam mały problem gdyż mam zawiechę gwinotwaną i przód przy wiekszej dziurze koło dobija o nadkole :( bo jest za bardzo opuszona i moje pytanie czy jak chce podnieść 1-2 cm zawiesznie z przodu to zmieni się geometria,kąty i zbieżność ?? będę musiał jechać ustawiać zbieżność czy nie ma takiej obawy ??? aaa dodam że mam zamontowaną rozpórkę dolną jak i górną i czy przy podnoszeniu mam rozpórkę dolną zdemontować czy moge podnosić razem z rozpórką w saniach :)) czekam na odp z góry dzięki :)

nic nie musisz ustawiac tu tylko regulujesz wysokosc nic nie sciagasz, jakbys zmienial zawieszenie to wtedy sutuacja sie zmienia. tu mozesz podnosic i obnizac kiedy tylko chcesz :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

a co myślicie żeby np tył był trochę wyżej od przodu jak by to wyglądało i jak by się jeździło ??? :)

Opublikowano

a co myślicie żeby np tył był trochę wyżej od przodu jak by to wyglądało i jak by się jeździło ??? :)

zalezy nie kazdemu samochodowi to pasuje. np. hondzie civic nawet pasuje ale w audi to ja nie wiem :no: najlepiej wygląda jak jest rowno i nisko :good:

Opublikowano

lekki klin jest fajny a co do właściwości jezdnych to nic nie przeszkadza, ja w B7 ale sedanie tak właśnie miałem na gwincie

Opublikowano

lekki klin jest fajny a co do właściwości jezdnych to nic nie przeszkadza, ja w B7 ale sedanie tak właśnie miałem na gwincie

w combi to ja jeszcze nie widzialem na realu... kolega zrobi jak uważa...

Opublikowano
  • Autor

no bo przód chce sobie dzwignąć te 2cm a tył 2,5cm starczy czy 3cm ??? czy może więcej bo obecnie mam tak że koła z 3mm chowają się w nadkole :)

Opublikowano

no bo przód chce sobie dzwignąć te 2cm a tył 2,5cm starczy czy 3cm ??? czy może więcej bo obecnie mam tak że koła z 3mm chowają się w nadkole :)

ja juz chcesz to robic to dawaj przód 2.5cm a tyl 4cm

Opublikowano
  • Autor

nie za wysoko? ;P

Opublikowano

nie za wysoko? ;P

no to jak piszesz ze wysoko to dawaj 2cm przod a tyl 3cm :naughty:

Opublikowano
  • Autor

okej mam nadzieje że fajnie to będzie wyglądać :P

Opublikowano

okej mam nadzieje że fajnie to będzie wyglądać :P

jak juz zamontujesz to zapodaj fotke ocenimy :cool1: :cool1:

Opublikowano
  • Autor

ok ok :)[br]Dopisany: 16 Sierpień 2011, 12:33_________________________________________________Panowie jutro zaczynam operacje podniesienia ile proponujecie przód jak i tył patrząc na tą fotke dodam że chce lekkiego klina na tyle ;)

Fotka:

http://imageshack.us/photo/my-images/189/dscf0885t.jpg/