Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak światła przeciwmgielnego lewy tył..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sprawiłem sobie drugą audiczkę quattro i wszystko było by dobrze gdyby nie szczególik, jak w temacie brak światła przeciwmgielnego z tyłu lewa strona. Z przodu w reflektorach zespolonych śą światła zarówno włączane przyciskiem tylko przód i razem z tyłem. Ale brakuje z tyłu. żarówkę wymieniałem nie wiem czy dochodzi napięcie do tyłu i na którym pinie wtyczki sprawdzić lub czy jest przekażnik osobno na tylne przeciwmgielne i gdzie się znajduje. lub może coś innego...

Opublikowano

ogólnie nie ma osobnego przekaźnika na tylne przeciwmgielne, weź miernik i sprawdź sobie czy dochodzi ci napięcie co do pinu to niepamiętam ale jak ściągniesz oprawkę żarówek to się zorjętujesz po ścieszce albo sprawdź pokolei.

Opublikowano

A nie masz przypadkiem tylko jednego światła przeciwmgielnego z tyłu ? W większości aut tak to właśnie wygląda , tyle , ze powinno świecić właśnie tylko lewe ( strona kierowcy ) :wink4:

Opublikowano

koledzy z prawej strony również jest taka sama oprawka czyli że można równiez wstawic żarówke swiatła przeciwmgielnego trzeba tylko rozszlifowac otwór w prawym lefrektorze od środka w miejscu gdzie będzie dodana żarówka i będą dwa przeciwgielne z tyłu ja tak mam :hi:

Opublikowano

Zgadza się z prawj strony też masz przeciwmgielne też tak mam zrobione zupełnie wyleciało mi z głowy więc włóż żarówkę do oprawki z prawj strony i zobaczysz czy prąd ci dochodzi.

Opublikowano

a może po prostu lampa z "anglika" pochodzi :gwizdanie:

Opublikowano

standardowo świeci się lewa lampa przeciwmgielna , do prawej trzeba zmostkować kabelek

Opublikowano

u mnie szło na druga stronę w oryginalnej instalacji chyba ze ktoś tak zrobił żeby wyglądało jak ori :naughty: :naughty:

Opublikowano

a może po prostu lampa z "anglika" pochodzi :gwizdanie:

Dokładnie nad tym samym myślałem , a może to auto autora wątku to "przerobiony anglik" :gwizdanie: i świeci tylko prawa zamiast lewej :gwizdanie:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

standardowo świeci się lewa lampa przeciwmgielna , do prawej trzeba zmostkować kabelek

Jak to dokładnie trzeba zrobić???

Opublikowano

Ja nic nie musiałem robić, po za otworem w lampie na żarówkę. Cala instalacja była poprowadzona, jak uruchamiałem przeciwmgielne tył, to zarówno z lewej jak i z prawej strony było napięcie, tylko lampa prawa nie była przygotowana, a wiec pilnik w ruch i obecnie mam 2 :kox:

Opublikowano

ok ale mi chodzi o b6 :confused4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A u mnie z prawej strony w miejscu przeciwmgielnej nie ma tej blaszki co z lewej strony, ktore to kabelki trzeba zmostkowac? :rolleyes: