Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Stukanie przy dodawaniu/puszczaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zaczęły docierać do mnie dziwne metaliczne dźwięki przy dodawaniu bądź puszczaniu gazu na 1 i 2 biegu (na wyższych nie udało mi się usłyszeć). Jest to pojedyncze uderzenie jakby walnąć kamieniem o metalową puszkę. Starałem się namierzyć źródło dźwięku i wydaje mi się, że dochodzi z prawego przodu samochodu. Autko było w tym miejscu uderzone w koło i wymieniłem błotnik + łożysko ponieważ większych uszkodzeń nie miało (felga prosta, o wszelkich plastykowych mocowaniach nadkola nie będę wspominał). Chciałbym jeszcze dodać, że nie za każdym razem słychać ten dźwięk, jednak dosyć często. Proszę o sugestię, mam kilka pomysłów ale wolałbym nie zapeszać i usłyszeć wasze zdanie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mi jak sie kończył dolny wahacz też tak miałem na początku lekkie stuki przy dodawaniu i puszczaniu gazu na pierwszym biegu potem coraz gorzej no i wymiana podjedż na stacje diagnostyczna za 10 sprawdzą ci zawiehe.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie,

Wymieniłem przednie zawieszenie i był spokój przez parę dni. Jednak teraz gdy daję wsteczny słychać delikatnie ten sam dźwięk.. I na jedynce chyba też, ale nie jestem pewien bo zawsze jak wyciszam radio nic nie słyszę :P Co to może być?

Opublikowano

Ten sam problem mam . Byłem na stacji diagnostycznej i stwierdzili ,że to nie wahacze . Dźwięk jadąc słychać jakby w prawym kole. Kiedy wjechałem na kanał i ruszałem kierownicą na boki ( nie za mocno ) to stwierdzili ,że to bardziej słychać na środku . Do teraz nie wiem co to może być .

Poduszka skrzyni ?

Opublikowano

..kumpel miał takie objawy przy padającej przekładni w B5, nie miał luzy ale przy delikatnym ruszaniu kierownicą przy zgaszonym silniku było słychać stuk..

Opublikowano

łączniki stabilizatora-czasem tam siedzi przyczyna :wink4:

Opublikowano

Kurcze . Żaden mechanik nie jest w stanie zdiagnozować tego . A wymienić połowę zawieszenia to nie sztuka .

Opublikowano
  • Autor

Witam :)

Chyba znaleźliśmy z mechanikiem przyczynę :) Jak się okazało jedno z kół miało spore luzy podczas szarpaniem nim na boki! Wcześniej mechanik wymieniał mi łożysko i nie dokręcił tej śruby znajdującej się pośrodku koła.. Teraz gdy jest dokręcona nic już nie stuka jak jeżdżę więc na razie jeden problem mniej :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Chociaż jeden z nas ma już z tym spokój . Nie wydaje mi się żebym miał luzy w kole , ale na wszelki wypadek sprawdzę .