Johnu Opublikowano 30 Listopada 2022 Opublikowano 30 Listopada 2022 Koledzy podpowiedzcie jaki zestaw w takim ukladzie najlepszy do 1.9 tdi Quattro AVF 130, bo po wymianie rozrzadu, egr, przyszedl czas na turbinke i mysle ze moze dodac mu przy okazji troche mocy nie mowie tutaj o mega szybkosciach. Bardziej chce spokojnie jeździć ale z moca na chwilowe przyspieszenia. co najlepiej i bez wiekszych przerobek. z gory dzieki za zainteresowanie
sebek1093 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Najtaniej i bez przeróbek to hybryda, tu coś znajdziesz https://powertdi.pl/seria-gt
Ivanek Opublikowano 2 Grudnia 2022 Opublikowano 2 Grudnia 2022 W dniu 30.11.2022 o 17:38, Johnu napisał(a): Koledzy podpowiedzcie jaki zestaw w takim ukladzie najlepszy do 1.9 tdi Quattro AVF 130, bo po wymianie rozrzadu, egr, przyszedl czas na turbinke i mysle ze moze dodac mu przy okazji troche mocy nie mowie tutaj o mega szybkosciach. Bardziej chce spokojnie jeździć ale z moca na chwilowe przyspieszenia. co najlepiej i bez wiekszych przerobek. z gory dzieki za zainteresowanie Mam dokładnie ten sam silnik i napęd, włożyłem miesiąc temu GTC1549VZ z A6 C7 2.0 TDI. Potencjał na 200KM, obecnie mam 180KM i 400Nm, seryjne sprzęgło się poddaje i jest na takim totalnym limicie. Doładowanie jakoś 1,7-1,8 bar i paliwo 70mg z wtrysków BA. Ogólnie 200/430 jest do zrobienia z tego turbo. Kosztuje około 700-800zł, montaż praktycznie samemu do ogarnięcia, nie trzeba spawać do kolektora. Jedynie co to przewody olejowe do zakucia wypada.
Rekomendowane odpowiedzi