Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Lewarek / podnośnik - numer OE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

potrzebny mi numer lewarka dobrany dokładnie do A4 z motorem AKE (2.5TDI) w wersji quattro, rok '03. Ten, z którym kupiłem moje B6 był chyba od lżejszego modelu, bo jakiś czas temu nie wytrzymał i auto spadło mi z niego :shocked: Na szczęście zatrzymało się na kole, które akurat zakładałem... Ciężko też było go dopasować do schowka w bagażniku.

Gdyby było trzeba podam VIN.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Opublikowano

podaruj sobie podnoszenie auta na seryjnym lewarku :) dla Twojego i samochodowego dobra. :hi:

Opublikowano
  • Autor

No ale w aucie musi coś być na wszelki wypadek w trasie, a nie lubię jak mi coś lata po bagażniku i przydałby się seryjny. W domu mam kilka porządnych lewarków, w zakładzie żabę.

Też masz złe doświadczenia z ori lewarkiem?

Opublikowano

ja mam włożone pełne kolo, a w nim zwykły mały lewarek. i parę innych gratów. W kupie wszystko siedzi cicho ;)

Opublikowano

Powinieneś mieć lewarek o numerze 8E0 011 031 L lub N w zależności czy masz wkład w koło zapasowe z narzędziami czy lewarek znajduje się w schowku bagażnika.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam koła zapasowego, tylko hak, koło zapasowe w spray'u i sprężarkę małą. Lewarek mieści się w takim pudełku zamocowanym na górze tej wnęki, zaraz pod podłogą bagażnika, po prawej stronie. Czyli z jaką literką na końcu powinien być?[br]Dopisany: 15 Sierpień 2011, 18:01_________________________________________________Koledzy,

sprawdziłem numer na tym starym lewarku, który nie wytrzymał i jest końcówka D. Wg katalogu części na www.vagcat.com właśnie taki powinien być, z tym że nie mam tam rozróżnienia, takiego jak podaje kolega Golem1. Numerki są wg typu nadwozia i napędu. Z końcówką L jest oznaczony "KSA", z literką N w ogóle nie występuje...

Zrobił się mały bałagan, dlatego ponawiam prośbę o pomoc w dopasowaniu numeru lewarka. Może ktoś z ETKĄ rozwiałby wątpliwości?

Opublikowano

W 3.0 bq i 1.9d jest 8E0 011 031 D czyli jest wszedzie taki sam, nie ma roznicy czy z lakierem bialym czy czarnym :;):

Opublikowano
  • Autor

Ok, rozumiem. A zobaczcie zdjęcie poniżej. Zaznaczyłem na nim gdzie puściło. Metal się lekko skrzywił pod obciążeniem, ten poprzeczny wałeczek wyskoczył i lewarek się spierdzielił, a razem z nim auto. Wiem natomiast, że są lewarki, które mają tę część tak obudowaną, że niemożliwe jest by ten wałeczek wyskoczył. I na takim lewarku by mi zależało, tylko nie wiem czy będzie pasował.

Zdjęcie:

19082011994.jpg