pesieka Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam Jestem w trakcie naprawy przekładni kierowniczej, tylko mam problem tego typu, że nie mogę nigdzie z niej odczytać czy to jest ZF czy KOYO . Może ktoś wie czym się one różnią. Mam jedynie numer 030 642 oraz REGO W33 Wielkie dzięki za jakąkolwiek podpowiedź. Pozdrawiam
fecik Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 kolego zf to jest caly odlew,a koyo to czesciowo odlew a czesciowo zwykla metalowa rurka.
A-rek Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 kolego zf to jest caly odlew,a koyo to czesciowo odlew a czesciowo zwykla metalowa rurka. dokładnie ZF KOYO
robertabc Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Witam Panowie , podepne sie pod temat poniewaz walcze z przekladnia mianowicie mam b5 2.6 abc 97 rok i leci mi przekladnia , niewiem kompletnie jaka mam na aucie bo do niej nie zagladałe , moje pytanie brzmi czy do mojego v6 bedzie pasowac przekladnia Koyo 8d1 4220651 tzn kupilem tę kojo rowniez cieknaca i chcialem ja zawiesc do zregenerowania poniewaz nie moge sobie pozwolic aby auto stalo 2 lub 3 dni na kolkach , i teraz niemam pewnosco czy koyo podejdzie , slyszlaem rowniez ze sa przekladnie z zewnetrznym amortyzatorkiem i bez z gory baaardzoo dziekuje za pomoc pozdrawiam
A-rek Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 slyszlaem rowniez ze sa przekladnie z zewnetrznym amortyzatorkiem i bez dokładnie tak jest i te przekładnie są w samochodach z mocniejszym silnikiem i jeśli się nie mylę ty właśnie taki magiel masz
pieciajek Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 Obie przekładnie działają tak samo i są zamienne, ta z 1-szego zdjęcia jest z V6 bo ma dodatkowo amortyzator drgań poprzecznych (opcja) Osobiście chętnie odkupię lejącą się przekładnię typu ZF od kogoś, może być bez końcówek i osłon. Interesuje mnie sam magiel. Jak coś pisac na PW
Rekomendowane odpowiedzi