Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Zestaw naprawczy vs pełnowymiarowe koło zapasowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W swoim aucie b7 avant (jak u większości) mam we wnęce koła zapasowego styropian z miejscem na: podnośnik, hak, klucz, kompresorek, butlę z płynem naprawczym, ....

Wszystko to jest przykryte pokrywą plastikową w kształcie koła.

Chciałbym przejść na pełnowymiarowe koło zapasowe.

Jakie części są mi potrzebne aby tego dokonać (śruba mocująca, pokrywa, styropian w koło: na hak, lewarek, klucz, ...)

Może ktoś to ogarnął, jakoś nie mam zaufania do tych wynalazków (zestawów naprawczych)

Opublikowano

Ja przeszedłem z takiego zestawu na pełnowymiarowe koło zapasowe. Podnośnik masz w tej małej skrzynce narzędziowej styropian wyrzuciłem, oryginalny klucz do kół też o to jakaś porażka a nie klucz. Wkładasz koło do koła wkładasz hak ja włożyłem bez styropianu tylko w takiej skrzyneczce nic nie stuka nic nie puka. Na górę dajesz tą plastikową osłonę wydłużasz śrubę (jest regulacja)skręcasz i szafa gra :decayed:

Opublikowano

Nie to abym omijal dzial sprzedam :naughty: - ale moge pomoc w doborze sprzetu - mam lewarek i klucze w ori pudelkach do pchniecia :good:

Opublikowano
  • Autor

Pisząc o skrzyneczkach rozumiem że macie na myśli tą wersję gdzie są te dwa pudełka po bokach wnęki koła.

Pablo nie rozumiem jak do którejś z nich mam upchnąć hak przecież to wielka zakrzywiona fajka (nie chodzi mi o ucho do holowania tylko hak do holowania przyczepy). Mógłbyś to jakoś bardziej obrazowo wytłumaczyć ?

Co do oferty narzędzi wraz z pudełkami, to osprzęt nie jest mi potrzebny bo mam, a jeśli mi udowodnisz że wsadzę do nich fajkę haka to może byłbym zainteresowany samymi pudełkami.

Opublikowano

A co mam udowadniac :mysli:

Skrzuneczki sa przykrecone po prawej i lewej stonie kola zapasowego - w tej wnece,a hak ma miejsce w styropianie ktory wklada sie w srodek kola zapasowego :good:

Opublikowano

Koło zapasowe mocujesz jak w każdym aucie czyli zewnętrzna strona felgi idzie do dołu bagażnika więc cała powierzchnia wewnętrzna felgi jest wolna między innymi na hak holowniczy do ciągnięcia przyczepy. Tylko trzeba go włożyć w coś żeby się nie tłukł. Te pudełka po bokach to tylko na podnośnik i klucz są. Po co kup[ować styropian jak można włożyć hak do środka felgi :decayed:

Opublikowano

No niby tak - po co jeść jak i tak gówno z tego będzie :naughty:

Opublikowano

Styropiany są czasem w dziale sprzedam pewnie z innych modeli audi też pasują. Ja kupiłem auto gdzie już ktoś sobie w niemcowie wymienił i jest ok. pokrywa nie jest okrągła tylko ma tak jakby uszy na bokach.