Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AWT] Dobre miejsce na butlę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem:

Chce sobie do Fury założyć gaz i nie wiem co z butlą :disgust:. Jak najlepiej umiejscowić butlę. Może w kole zapasowym , albo gdzieś na boku , lub zaraz przy siedzeniu ;>...Pomóżcie , "Fotki mile widziane"....

Proszę nie pisz w temacie "chłopaki, pomózcie" i takie tam

krótko należy nawiązać do problemu

Opublikowano

nie wiem czy Ci coś moja wypowiedź pomoże, bo akurat ja mam avanta, ale poprzednio była B4 sedan i w każdym przypadku butla w kole :th:

nie wiem czy każdy "gazownik" daje gratis pokrowiec na koło zapasowe, ale mój i owszem, więc sprawa jest załatwiona elegancko :decayed:

pozdrawiam

Osa

Opublikowano
  • Autor

Dzięki...

Opublikowano

Ja też mam butle w kole zapasowym i jest git :th: Jak trzeba to zapasowe koło można zawsze wyjąć z bagażnika i jest więcej miejsca na ładunek :mysli: jak zamontujesz butle w bagażniku tak jak mój brat to czasem bywa lipa przy ładunku do bagażnika.

A najlepszym rozwiązaniem było by zamontowanie butli na przyczepce :polew: żart

Opublikowano

Butla w kole jest najwygodniejszym rozwiązaniem, ponieważ w niczym nie będzie przeszkadzać, bo po prostu nie będzie jej widać. A jeśli chodzi o zapas, to wcale nie musisz wozić koła zapasowego. Lepsza będzie dojazdówka albo tzw. zapasówka w sprayu.

Opublikowano

w swoim furaku butle mam zaraz za kanapą na całej szerokości bagażnika.

W tym rozwiązaniu widzę praktycznie same klusy (no chyba, że masz składaną kanapę-to co innego).

Po pierwsze, duża butla a co z tym idzie mniej czasu spędzam na stacjach.

Po drugie nie wala mi się koło zapasowe po bagażniku

Po trzecie ładnie to można zamaskować przy użyciu oryginalnej wykładziny bagażnikowej

Opublikowano

z butlą umieszczoną za kanapą jest jeden problem, zajmuje ona pół bagażnika i gdy chciałbyś jechać chociażby na wakacje z paroma walizkami to juz jest problem. Natomiast butla w kole ladnie sobie lezy i nie przeszkadza, doceniłem to kiedyś jak pojechałem po brata na lotnisko, upchałem do bagażnika tyle walizek że sam nie mogłem z podziwu wyjść, aż auto trochę przyklapło na tyle :> a zapasówki mam dwie jedną pełnowymiarową a drugą w sprayu, jak potrzeba dużo miejsca to tylko spray w schowku zostaje.

Opublikowano

jechałem niejednokrotnie na urlop u spokojnie dało radę bagaż upchać. Przy wyjazdach w dłuższą trasę jeszcze bardziej przydaje się pojemność butli a co z tym idzie zasięg jazdy na LPG.

Opublikowano

w fordzie miałem butle na boku bagaznika i powiem tak straszna lipa :wallbash: tylko ze tam zapas byl podwieszany pod autem i niee bylo innej mozliwosci :confused4: teraz mam w kole zapasowym i jest oki

Opublikowano

Moje zdanie jest takie ze oba rozwiazania maja swoje plusy... ;)

Butala w kole masz ok 53l (ja taka mam) dzieki temu jadac na wakacje na przyklad tak jak ja w 4 osoby zmiescisz sie choc u mnie musialem jeszcze bagaznik dachowy brac i tak bo panie przesadzily... :D mysle ze gazu w tym wypadku starczy ci na ok 400km u mnie starcza na ok 300-350km (w zaleznosci od jakosci gazu)

Butla jak u kazia moze byc 60l do 80l wtedy rzeczywiscie tankujesz i jezdzisz i jezdzisz.. jednak jesli masz rodzinke z ktora jezdzisz na wakacje to sie wtedy zastanow ;)

sam musisz sie zdecydowac jaki wybor bedzie dla Ciebie bardziej praktyczny :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

polecam zbiornik w kole, mam 67l (taki maksymalnie wszedł), użytkowej 57,6l, na długo starcza, wykorzystana dokładnie cała przestrzeń w miejscu koła, zapasowe trzyma się w bagażniku bo przecież nasze niunie mają ogromne bagażniki, a nawet jak potrzeba dużo w bagażniku przewieźć to koło ląduje w środku za siedzeniami.