Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Odkręcający sie przegób wewnętrzny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

mój Pierwszy post:

Mam problem z odkręcającym się przegubem wewnętrzny, przód, strona kierowcy (napęd Q - ale to chyba bez znaczenia).

Jest tam 6 śrub i trzy kawałki metalu w kształcie niepełnego "C" przez które przechodzą po dwie śruby.

Czy powinno tam być coś jeszcze, jakieś podkładki, czy może podczas skręcania powinienem posmarować czymś gwint.

Już dwukrotnie musiałem "porzucić" samochód w trasie z tego powodu. Za pierwszym razem naprawiał mechanik, późnej naprawiałem sam z braku zaufana do mechaników, ale stało się to po raz 3ci. Niestety tym razem muszę kupić nowe śruby ;/

p.s: ma może ktoś wymiary tych śrub? Musze jechać kupić zanim pojadę przykręcić przegub.

Opublikowano

kolego te sruby wymienia sie na nowe po kazdym odkreceniu,mozna je kupic w aso w masakrycznie drogiej cenie 3zl szt....ja sam ostatnio je odkrecalem i do swietego spokoju mozesz uzyc zywicy do gwintow zeby to poskrecac do kupy

Opublikowano

kup je w Aso znajda je po numerze VIN

Opublikowano

po co numer vin :mysli: ja podawalen rocznik i jaki silnik i czy quatro...to wystarczy :good:

Opublikowano

Tak jak pisali moi przedmówcy śruby za każdym razem sie wymienia:) na śrubach powinien być takie specjalne coś :) na gwincie które zapobiegaja odkręceniu sie śrub ;) (chyba zeby nie było to trzeba specjalny klej kupić i posmarować gwint)ale żeby było wszystko ok trzeba odtłuścić gwinty i to juz wtedy z dzieci na dzieci :):)

Opublikowano

kolego te sruby wymienia sie na nowe po kazdym odkreceniu,mozna je kupic w aso w masakrycznie drogiej cenie 3zl szt....ja sam ostatnio je odkrecalem i do swietego spokoju mozesz uzyc zywicy do gwintow zeby to poskrecac do kupy

paranoja!!!!

jak dokrecona jak sie nalezy to nie ma buta aby sie sama odkrecala!!!

oczywiscie z wyczuciem i DOBRYM kluczem.

Opublikowano

paranoja!!!!

czy paranoja 36zl?? to twoje zdanie!!!! zeby auto dobrze sluzylo 36 zl to zaden wydatek a masz pewne ze wszystko jest prawidlowo poskrecane i niemamy problemow jak kolega :gwizdanie:

Opublikowano

paranoja!!!!

czy paranoja 36zl?? to twoje zdanie!!!! zeby auto dobrze sluzylo 36 zl to zaden wydatek a masz pewne ze wszystko jest prawidlowo poskrecane i niemamy problemow jak kolega :gwizdanie:

pamietajcie jak bedziecie zakladac kola zimowe na zime aby zalozyc NOWE sruby!!!

jak ich nie zalozycie to sie wam kola poodkrecaja

:polew: :polew: :polew:

kto nie umie srob zakrecac to i nowe sie mu odkreca!!!

musza byc zakrecone rowna sila !!!

dynamometryczny klucz jest od tego :hi:

Opublikowano

paranoja!!!!

pamietajcie jak bedziecie zakladac kola zimowe na zime aby zalozyc NOWE sruby!!!

jak ich nie zalozycie to sie wam kola poodkrecaja

:polew: :polew: :polew:

kto nie umie srob zakrecac to i nowe sie mu odkreca!!!

musza byc zakrecone rowna sila !!!

dynamometryczny klucz jest od tego :hi:

sranie w banie :decayed:chlop zrobi jak bedzie chcial :good:a tobie zycze innej marki bo tak fiatem mi zalecialo :kwasny:[br]Dopisany: 21 Sierpień 2011, 20:05_________________________________________________fakt faktem jezeli uzyjemy nowych srub dwa razy to d*pa sie im stanie lecz jak maja parenascie lat to wymienilbym je na nowe bo sam bylem swiadkiem jak kumpel skrecal na sucho poloski w carawelce i po tygodniu auto wrocilo z roz...a skrzynia wiec jabym dmuchal na zimne i poswiecil cale 36 zl i mial tak jak sie nalezy a jak ktos cale zycie uklada towar w tesco i ch..a wie o mechanice niech sobie nawt to zespawa :polew:

Opublikowano

kolego pitera4 zaspawaj se gebe bo za duzo gada.

a ja mechanike znam z praktyki a nie z wikipedii.

w tesco kupuje DOBRE piwo :drunk:

koniec ot.

Opublikowano

tacy jak ty robia z audi zlomy szkoda ci pare zlotych na sruby.jakbys zeczywiscie znal sie na mechanice nie wprowadzlbys w blad kolegi ktory zapytal sie ocos co jest czyms normalnym przy ukladzie napedowym..

Opublikowano

tacy jak ty robia z audi zlomy szkoda ci pare zlotych na sruby.jakbys zeczywiscie znal sie na mechanice nie wprowadzlbys w blad kolegi ktory zapytal sie ocos co jest czyms normalnym przy ukladzie napedowym..

Po co takie śruby wymieniac :no:

Opublikowano
  • Autor

Po części utnę waszą kłótnię

Dwie śruby gdzieś przepadły a trzecia jest zagięta - muszę ją obciąć i usunąć, wiec chcąc nie chcąc muszę kupić przynajmniej trzy nowe śruby.

Jeszcze pozostaje kwestia czy nie będzie problemu z włożeniem nowych w ten przegub, stare śruby są w jakiś sposób zablokowane - prawda?

Jeśli chodzi o klucz dynamometryczny to z jaką siłą powinny być dokręcone te śruby?

Opublikowano

70 nm