Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Immobilizer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodam jeszcze od siebie dzisiaj wymieniałem kostkę stacyjki i zaopatrzcie się w dłuższy torx żeby odkręcić poduszkę i i jeszcze jedno w 97 roku w maju była zmiana kostki także jak będzie się zaopatrywać w kostkę to podajcie dokładną datę produkcji autka :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy mam takie malutkie pytanko trochę odbiegające od tematu chcę wypiąć tą dużą kostkę z kablami z tyłu stacyjki , widoczną na 14 zdjęciu jak to zrobić żeby czegoś nie zepsuć. Ponieważ nie łączy przy odpalaniu. Musze ja za każdym razem ruszyć.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Zatrzask tam chyba siedzi więc nic prostszego... jak to to o czym myślę :wink4:

Opublikowano

tak to zatrzask wystarczy ją podważyć wkrętakiem i wyskoczy ,dzięki za info.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam. robiłem, odłączyłem, myłem i nic auto dalej nie chce zapalić? Jeśli to nie pomogło to co to może być?

Opublikowano

A świeci Ci się ta kontrolka od immo czy się nie świeci i nie chce zapalić? Jak się świeci to może warto :vaglogi: bo może jakiś błąd w ECU jest. albooo w kluczyku ta "pastylka" z kodem coś szwankuje. Możesz spróbować też na innym kluczyku jak masz...

Opublikowano

jak odepne akuś i poczekam chwile i zapne spowrotem to zapala. Jak juz chce zapalić drugi raz to mruga kontrolka z immo i zapala na sekund i gasnie. inny kluczyk sprawdzałem. jeszcze mozliwe ze ta kostke na odwót podpiolem, choc nie wydaje mi sie zeby to mialo znaczenie..

wag czyli komp?

Opublikowano

Jak masz vag-a pod ręką albo znajomego który by Ci go użyczył to możesz podpiąć i sprawdzić. Ale na tym moja wiedza się powoli kończy. Na spot się możesz wybrać tam pewnie ktoś by Ci pomógł i użyczył. Jak nie to pozostaje warsztat... tylko dobry. Ewentualnie jak ktoś z forum jeszcze się spotkał z takim przypadkiem to może podpowie bo ja takiego jaszcze nie miałem.

pzdr :hi:

Opublikowano

Czyli to nie ten sam objaw który jest u wszystkich?

Opublikowano

No u mnie jest taki że czasami się kontrolka zapala i nie jest to zależne od niczego (kiedy się zechce to się zapali) ale pewnego razu jak się zaświeciła to stuknąłem ręką w kolumnę kiery od spodu (przy stacyjce) i podziałało... Czyli wnioskuję że trzeba ten styk przeczyścić. A jak to u Ciebie nie pomogło to zrób vag-a, może rzeczywiście jest jakiś błąd

Opublikowano

vag- słaby sygnał z kluczyka czy jakis tak. czyli co to oznacza?

kabelka nie idzie dac na odwrót, inny problem, jak czysciłem wtyk konektora w stacyjce to sie skrzywił jeden bolec i nie moge kabelka zapiac. to moze wykrece stacyje i to zlutuje?

tylko jak wyjac stacyjke ??

Opublikowano

mozna zlutowac

Opublikowano

a jak wyjac stacyjke bo dostep jest kupa. i pytanie vag jest typowy do audi czy ogólnie komp do aut?

i mozna wyłaczyc kompem immo?

Opublikowano

Kompem imo nie wyłączysz niestety chyba... Są moduły na allegro które go dezaktywują.

A o stacyjkach to było coś na forum już :good:

Vag to jest do grupy aut spod VW.Audi seat skoda

[br]Dopisany: 15 Marzec 2009, 22:39_________________________________________________O tutaj jest coś o stacyjce:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t53494.0.html;highlight=wymiana+stacyjki

:hi:

Opublikowano

Jeżeli chodzi o stacyjki jak będziesz ewentualnie zmieniał to raczej z tych droższych, ja kupiłem najpierw tania (35zł) to rozpadła mi się w ręce skończyło się na ASO.

U mnie był zupełnie inny problem, ale może choć powiem co może pomóc... Kolega pisał o odblokowywaczach z allegro. Też taki kupiłem i zadziałał bez problemu, kolega też to kupił i ma problem immo z głowy...

są plusy i minusy tego rozwiązania, bo auto traci fabryczne zabezpieczenie... więc trzeba samemu coś wymyślić... Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli chodzi o imo to nie jest to problemem dla złodzieja a jedynie dla właściciela (jeśli szwankuje)

Najlepsze zabezpieczenia to najtańsze i najprostsze... :kox: Mianowicie chodzi mi o włącznik umieszczony w jakimś miejscu, którym załączało by się napięcie za układ paliwowy, zapłonowy itp.

Koszt zerowy a zabezpieczenie antykradzieżowe jak się patrzy :wink4::kox:

Jak się ociepli to też się zabiorę za czyszczenie tego styku przy stacyjce, choć na razie działa :gwizdanie:

Opublikowano

a jak to sie na allegro zwie?