JarusKK Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Witam Panowie mam taki problem;/ otóż podjąłem się naprawy opla tigra 1.4 16v i problem polega na tym ze zapala się kontrolka oleju gdy silnik jest na wolnych obrotach lub tez i podczas ruszania na mniejszym gazie czyli gdy jest obciążony silnik, Ciśnienie na wolnych obrotach 1.5bara czyli jest OK ale postanowiłem zobaczyć co się dzieje w misce olejowej po jej zdjęciu wał, korby i blok jest w smole czy też nagarze :/ i zastanawiam się czy to może być przyczyna i wystarczyło by dokładne umyć silnik zalać znów olej nowy i czy mogło by to pomoc ????
danielom Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Jesli kanały olejowe sa przytkane to wiadome ze cisnienie nie bedzie odpowiednie, na poczatek napewno warto sprawdzic co bedzie po czyszczeniu.
JarusKK Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2011 znaczy ciśnienie na wolnych obrotach ma 1,5bara ale kontrolka potrafi sie zaświecić :/ taki troche beznadziejny przypadek spróbuje najpierw umyc to wszystko i mam nadzieje ze pomoże to
danielom Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 skoro cisnienie jest ok a wali po oczach to moze warto czujnik podmienić? w sumie najtansze..
JarusKK Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zapomniałem dodać ze został wymieniony na nowy
danielom Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 a swoja droga jaka oliwa byla lana?
iceweed Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jest taki środek motula do czyszczenia silnika sprawdz go i daj znac czy pomogło aha i nie zalewaj castrola bo z tego co widze często pozostawia osady w silniku także najlepiej czyszczenie motulem i olej motul.
JarusKK Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2011 zalany był 10w40 Liqui moly no spoko bede aktualizował wątek
WIŚNIA Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 ktoś doktora nie żałował ile ma przebiegu?
JarusKK Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2011 No z tym moto doktorem to sie domyślałem no że to niby 150 tys ale jakoś po srodku to nie widać tego dziewiczego przebiegu siedzenie wytarte mieszek i boczki też i guziki od szyb elek. także wytarte
danielom Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Chłopie to opel a nie audi, tam po wyjezdzie z salonu juz sie zaczyna wycieranie elementow
Rekomendowane odpowiedzi