Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Dźwięk z Silnika ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko czy wy tez macie taki dźwięk gdy ręcznie szarpiesz silnikiem na przykład za kolektor ssący a dźwięk przypomina jakby woda się przelewała :wallbash:

Opublikowano

masz auto popowodziowe :mysli:

:decayed:

Opublikowano
  • Autor

hhahaaha ha haha ..... :kwasny: poważnie się pytam weźcie koledzy z tym samym silniczkiem sprawdźcie jak tam u was

Opublikowano

u mnie na 1.8t nic takiego nie było :mysli:[br]Dopisany: 26 Sierpień 2011, 22:09_________________________________________________swoja drogą jeśli szarpiesz silnikiem i na tyle się aż przechyla że słychać jak woda się przelewa to chyba poduchy od silnika sa trochę słabe :>

Opublikowano
  • Autor

hmm no ci powiem ze jest jakiś luźny ten silnik ;)

Opublikowano

kolego, a nie podskakuje Ci ten motorek? ostatnio mój brat zadzwonił,że coś przy przyspieszaniu w silniku stuka. Okazało się,że poduchy zerwane. Zostały wymienione, a ten dźwięk metaliczny to było uderzenie korka olejowego o maskę i robienie w niej wybrzuszeń :/

Opublikowano

łańcuch rozrządu ?

Opublikowano
  • Autor

a hmm to tego to nie wiem czy aż tak podskakuje ze wali o maskę ,bo jak przyspieszam nagle z dwójki jak i z trójki to słyszę głuche pukanie z prawego koła coś jakby waliło o karoserie wkurza mnie to bo jest dość słyszalne na zewnątrz jak otworze okno .a łańcuch to nie rozumie ?

Opublikowano

albo poduchu stukaja albo masz wahacz walniety u mnie taki metaliczny stuk przy przyspieszaniu i hamowaniu to byl wahacz(banan) a skoro masz dosc luzu zeby ruszyc silnikiem to tez nie dobrze a plynow pod maska nie malo :)

Opublikowano
  • Autor

banany wymieniałem ostatnio .. dźwięk jest słyszalny gdy jadę na jedynce powoli bez gazu i wciskam sprzęgło daje dwójkę i nagle puszczam sprzęgłu i jest tak jakby stukało o karoserie w prawym kole normalnie jeżdżąc tego nie słyszę

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Najprawdopodobniej to bedzie poducha od silnika. Zobacz jak stoisz i na luzie dajesz gazu ( gaz-i luz gaz i luz tak pare razy) jak auto sie bedzie bjac to poducha jakas Ci juz siada. :)

Opublikowano

Skoro daje rade rzuszac silnikiem, to albo jest to dawny Pudzianowski :kox: , albo padła jakas poducha :mysli:

Opublikowano
  • Autor

koledzy troche to dawno było ale to była wina poduchy prawej :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

YO! mialem auto B5 1.8T i jak dodawałem gazu to troche nim bujało a to przez poduszki i nie było zadnego innego dzwieku takze jak ci cos tam chlupie to mi sie wydaje ze to nie przez poduchy. A propo mam do sprzedania silnik ze skrzynia 1.8TURBO nr AEB:)

A tak kolega regulaminu nie czytał :mysli: