Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Błąd air bag - kasowanie przez odłaczenie akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam zostawiłem żonę z autem i ruszyła fotelem i pokazał sie błąd air bag , czy po odłaczeniu aku zniknie ? bo zabrałem na delegacje latopa :(

Opublikowano

Może kostka pod siedzeniem sie odłączyła posprawdzaj czy wszystkie są podłączone jak należy.

Opublikowano
  • Autor

tzn jak przsuwałem fotel to czesto sie zaplał błąd air bag , ale dociskałem wtyczki kasowałem vagiem i było ok dopuki nie przestawiłem fotela , jak wyjezdzałem ustawiełem jej fotel i było ok , a dzisiaj sprzatała i ruszyła wtyczka , a wiec napewno trzeba ja docisnac tylko ale czy pozniej przy odpieciu aku zniknie blad ? zeby nie jezdzila z bledami a jak juz nie bedzie ruszac fotelem to nic sie nie pojawi...

Opublikowano

W sumie to błąd air bag wiec w jeżdzie nie przeszkadza no może poza kontrolką na blacie. Nie wiem czy odpięcie aku coś pomoże zawsze można spróbować odpiąć aku na 15 min i zobaczyć.

Opublikowano
  • Autor

no nie przeszkadza , ale czy w razie wypadku wybuchna poduszki ? :)

Opublikowano

Mi się zdaje że jeżeli jest błąd air bag to w razie wypadku poduszki nie wystrzelą. ::

Opublikowano
  • Autor

kurde i jednak odpiecie aku nie pomoglo , widocznie trzeba blad skasowac vagiem :(

Opublikowano

To jest częsty problem w audikach naszych u mnie też od nieszczęsnego fotela czasem się zapali choć już długo był spokój a teraz znów :wink4: Też mi się wydaje że nie wystrzela jak jest błąd...

Opublikowano

Przy palącej się kontrolce poduszki jakby co nie wystrzelą. Zresztą kto zagwarantuje, że stare poduszki, z przekroczoną datą ważności w razie W w ogóle prawidłowo zadziałają.

Opublikowano

A z ciekawości u siebie sprawdzę kiedy się data kończy pewnie jakoś niedługo, jak nie już :mysli:

Opublikowano
  • Autor

ale z zapalona kontrolka to juz wogole nie wystrzela , a tak to jakas szansa jest :) mi gwarancja konczy sie w tym roku :(

Opublikowano

To u mnie napewno tak samo ten sam rok widzę, jutro odłączam aku bo musze podszybie wyczyścić odpływy szkoda że nie pomoże bo do VAGa też nie mam teraz dojścia :thumbdown:

Opublikowano

Nie chce mi się iść sprawdzać, ale mam wklejkę na słupku B i 97 rok miał datę gwarantowanego działania poduszek bodajże do 2009 roku :mysli:

Opublikowano
  • Autor

a ja jestem na delegacji a auto zonie zostawilem , ale wydaje mi sie ze na 99 procent mam 2011

Opublikowano

Może być 2011, przy okazji z ciekawości sprawdzę.

Opublikowano

ale z zapalona kontrolka to juz wogole nie wystrzela , a tak to jakas szansa jest :) mi gwarancja konczy sie w tym roku :(

tu jest nie prawda poduszki wystrzelą lub nie. Kolega miał wcześniej w audi zapaloną kontrolke od AIR i jak miał czołówkę to jaski powyskakiwały na zewnątrz