Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.8]Napinacz rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem bo oddalem samochód do naprawy ale mechanik zwyczajnie się nie znał i przy wyjmowaniu rolki napinacza rozrządu nie zabezpieczył hydraulicznego napinacza który się maxymalnie wysunął. Takie coś w intercarsie kosztuje 360 zł. Mam pytanko czy można go ponownie wcisnąć i czy będzie działał normalnie. :roll:

Opublikowano

co to za mechanik jak sie zna ??!! a poza tym u mnie jest tak ze jesli machanik cos spier... do on płaci a nie ja

Opublikowano
  • Autor

I tak powinno być. Ja chyba go do tego zmusze. I chyba trzeba zmienić mechanika.

Opublikowano

po wsunieciu powinno być ok, ale zawsze jest jakies ale i może ciec

Opublikowano

po wsunieciu nie powinno sie nic dziac, ja go calkiem rozmontowalem bo nie chodzil i zalalem swiezym olejem z amortyzatora i jest jak nowy. Tylko przy wsuwaniu musisz uzbroic sie w cierpliwosc bo dosc wolno to idzie ale tak powinno byc.

Opublikowano
I tak powinno być. Ja chyba go do tego zmusze. I chyba trzeba zmienić mechanika.
nie chyba tylko na pewno;) taka mała rada , a to co spi... niech pokrywa koszta!!!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Właśnie przetrenowałem napinacz w swojej bryce.

W moim roczniku 1994 producent zaleca wymianę napinacza na nową wersję bo jest wadliwy.

Tak w ogóle to ciężko nawet dostać starego typu rolkę.

Mój mechanik chciał być dobry i postarał się o taką rolkę i wymienił komplet jak się należy ale bez samego napinacza.

Po 6000 km napinacz sie rozleciał - na szczęście nic się nie stało ale...

koszt wymiany napinacza to 250zł (zamiennik, oryginał 510 :evil: ) do tego stara rolka nie pasuje i trzeba było zmienić również na nowy typ no i pasek o 1ząbek inny

W sumie nic nie zaoszczędziłem bo prawie cały rozrząd poszedł do wymiany jeszcze raz 530zł + ropbota 120 = 650zł.

Gdybym od razu wymienił wszystko na nowszy typ byłoby OK za pierwszym razem.

Może to przypadek że rozsypał się napinacz ale nie bez powodu producent uznał go za szmelc i zaleca zmianę konstrukcyjną.

Mam nadzieję że dzieki mojemu przykremu doświadczeniu będziecie mogli zaoszczędzić kasy.