Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Kontrolka otwarcia maski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :)

Poradźcie proszę co może być nie tak , po otwarciu maski silnika nie pokazuje na fisie , że jest otwarta , otwarcie poszczególnych drzwi i bagażnika pokazuje , tylko nie pokazuje otwarcia maski , patrzyłem na przewody które dochodzą do wtyczki tam w zamku maski , ale przerwy chyba nie , bo jak by była przerwa to chyba kontrolka świeciła by cały czas ,prawda? Nie wiem co skontrolować , jak myślicie ?

Acha , jeżdże A6 C5 , silnik AWX.

Pozdrowienia .Felek.

Opublikowano

Witam.

A sprawdzałeś wyłącznik w zamku maski . Ten na dole w zawiesie co zamyka maske ?

Tam jest mały mikro-styk .

Opublikowano
  • Autor

No nie , tylko wypiąłem tą wtyczkę i włożyłem spowrotem , dzisiaj to całe rozbiorę , dzięki.

Pozdro.

Opublikowano

Jesteś pewny, że powinno się wyświetlać otwarcie maski ?

Ja czegoś takiego nie widziałem

Opublikowano
  • Autor

Na pierwszej fotce jest zamek w pozycji otwarcia maski , strzałką zaznaczyłem miejsce gdzie zapadka dochodzi do krańcówki po zamknięciu maski

zamek.jpg

Druga fotka przedstawia zamek w pozycji zamknięcia maski - strzałka pokazuje miejsce gdzie zapadka dotyka krańcówki

zamek_1.jpg

trzecia fotka pokazuje wtyczkę - kabelek brązowy (2) ma przejście do masy

wtyczka.jpg

Krańcówka jest w porządku , w pozycji otwarcia maski styki są zwarte , natomiast w pozycji zamknięcia maski na mikrowyłączniku jest przerwa,

Co poradzicie jeszcze abym sprawdził?

Pozdrowienia.

Opublikowano

Jesteś pewny, że powinno się wyświetlać otwarcie maski ?

Ja czegoś takiego nie widziałem

Tak w b6 -kach świeci się na fisie maska .

A u ciebie wygląda ze masz cały czas masę podana na powrocie . Cos mi sie wydaje ze to moduł komfortu masz walnięty , a nie zamek . Musisz podpiąć vaga i sprawdź moduł komfortu . Często moduł jest zalany woda , wilgocią i może masę ci zwiera . ( moduł jest pod nogami kierowcy )

Opublikowano

Za info o otwartej masce odpowiada tylko licznik. Jeśli włącznik przy zamku i okablowanie są ok, to licznik jest uwalony.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam.

Wczoraj jechałem 20 km z prawie otwartą maską , akurat coś sprawdzałem w silniku przyszedł kolega więc nie zamykałem maski "do końca " tylko na ten pierwszy zaczep , tak się stało ,że potem jechałem do domu nawet 100 km/h , jak wysiadłem z auta przed domem to dopiero się zorientowałem ,że nie domnkąłem maski porządnie , miałem szczęście ,że nie otwarła się w czasie jazdy , jak to jest z tą maską czy w audi A6 C5 napewno pokazuje na fisie otwarcie maski ? Otwarcie drzwi i klapy bagażnika sygnalizuje mi fis natomiast otwarcie maski silnika nie i dlatego moja przygoda z jazdą j.w. Może ktoś z Was jeździ A6 C5 jak ma u siebie?