Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wykonanie maski otwieranej na szybe :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PIC03665.JPG

Jak wykonac takie cos ? :)

strasznie mi sie podoba ten gadzet :)

Opublikowano

Nosb z tego co widze to Dodge Neon jest wiec moze zobaczy czy gosciu jest w jakims klubie Dodge albo Neon klub polska czy cos takiego .... i jesli jest to mozesz go spytac

<-- pisze to bo widze ze nikt tu nic nie napisal wiec skoro tutaj nie wiadomo to moze warto tam szukac :>

Opublikowano

zapewno to teleskopy na zawiasach lub jakiś łożyskach, jesli zamykasz maske z tej pozycji w ktorej jest na zdjeciu to teleskopy sie wydłużają i zmieniają kąt na jakims zaczepie na błotniku

mysle, że dałoby rade coś takiego zrobić

Opublikowano
:naughty: fajne te dwie maseczki obok auta :naughty: , a tak na marginesie to jak ty to w a4 widzisz , grill jest zintegrowany z maska ...., moim zdaniem zbedny gadzet
Opublikowano

a tak na marginesie to jak ty to w a4 widzisz , grill jest zintegrowany z maska

a niby jak jest na fotce powyżej ? :decayed:

kwestia otwierania by została do przemyslenia

Opublikowano

Nosb zrob jeszcze na pilota :naughty:

Opublikowano
  • Autor

wojtusania zderzak od S4 tez zbedny gadzet :wink4:

Podoba mi sie takie cos cholernie i jesli mozna wykonac to czemu nie ? :)

Nowak_zg dobrze kminisz ;)

ykk teraz to przekombinowac chcesz :wink4:

Kurde zamykanie z frontu zostało by pewnie takie samo.... Ciekawe tylko jak rozwiazac zeby sie przy szybie dobrze trzymało :chytry:

PS : wole tą z prawej :naughty:[br]Dopisany: 20 Luty 2008, 00:41 _________________________________________________image7.jpg

image1.jpg

:rolleyes:

Opublikowano

no i na zdjeciu widac jak to jest zamontowane

mocowanie przy szybie zapewniają te dwa dłuższe teleskopy

Opublikowano

przeca to jest prosta zasada, 2 ramiona o zmiennej dlugosci, trzeba tylko zapewne doswiadczalnie dobrac odleglosci teleskopów i dlugosc wstepna/koncowa. hmm mozna tez sie pokusic o jakies wstepne obliczenia :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ja z matmy jestem dno :gwizdanie:

Ciekawi mnie dokładniej jak to jest wykonane...

Szperam troche po necie ale nie moge namierzyc własciciela Neona :/

Opublikowano

ale co chcesz wiedziec o wykonaniu??

Masz w sumie 4 teleskopy.

2 blizej zderzaka zapewne otwieraja maske i maja mniejszy skok, tylne przy dluzszym koku podnasza czesc blizej podszybia do góry.

ja tu widze wiekszy problem z zamkiem (czy domykanie jest przodu czy tylu) niz z teleskopami

Opublikowano

z przodu, logiczne jest że jezeli zamknie maske to teleskopy ułożą sie poziomo i nie mają fizycznej możliwości podnieśc sie w drugą stronę

Opublikowano

sie chyba nie zrozumielismy ... sokol to zalezy ktora czesc opadnie szybciej... teoretycznie tez obstawiam ze z przodu[br]Dopisany: 20 Luty 2008, 01:42 _________________________________________________tak wlasnie sobie przypomnialem, ze tu mozna by sie oprzec na delikatnie zmodyfikowanym patencie z beemfu :cool:

Opublikowano

ja to tak rozumiem :

image1jn9.jpg

maska jest mocowana od przodu, teleskopy są poziomo, a elementy zaznaczone na zieloną robią za mocowanie maski przy szybie bo nie mają możliwosci sie podniesc do góry ( strzałka fioletowa) jesli nie odblokujemy mocowania z przodu

ale oczywiscie moge sie mylic :decayed:

Opublikowano

Sokól widac ze miales mechanike teoretyczna lub wytrzymke :polew: Madrze gadasz, tylko w schemacie statycznym nie wziales pod uwage zmiennej dlugosci teleskopu i tu zaczynaja sie schody - dlatego pislalem ze nie jestem pewien. Zamka nie mozesz traktowac jako podpory nie przesównej( stat nie sa odebrane 3 mozliwosci ruchu - bardziej juz jako przegub) . Moze i tak byc ze trza 2 zamki stoswac

Opublikowano

Nosb

Sprawdz może sa gotowe kity .. widziałem takiego "flip flopa" na jednej ze stronek z gadżetami z US ..tylko , że w tym przypadku chodziło o tylną klape w sedanie :decayed:

Ale może jest coś takiego w seryjnej sprzedaży :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Panowie sama zasada działania byla mi znana ;) Myslałem bardziej cos konkretnie ze bedzie wiadomo :)

Tjs mam w głowie np siłownik maski od a4 x 2 (albo jakies krótsze z np klapu od golfa czy cus ;) ) po jednym na strone + drugie ramie...

Nie wiem czy dobrze patrze ale ramie blizej szyby wydaje mi sie łamane po srodku :>

W audi B3-B4 na klapie są dwa krótkie i mocne silowniczkmi tez ...

Podejrzewam ze bez zamka przy grodzi silnikowej dodatkowego sie nie obejdzie bo na samym zamku z przodu + ramiona to na pewno bedzie tył latał w góre i dól ...

Opublikowano

zacznijmy od tego ze to nie mogą być siłowniki...

tylko zwykłe ramiona

po zamknięciu klapy siłowniki dążyły by do rozprężenia a co za tym idzie wygięcia maski w 2 stronę (otwieranie od szyby)

biorąc opcje ramiona zwykłe wszystko jest loox ale przy jednym zamku góra maski (przy szybie) będzie luźna (nie otworzy się) ale będzie w czasie jazdy delikatnie się trzepotać

Opublikowano
  • Autor

Siłowniki tez by zdały egzamin ALE domykanie przy grodzi drugie na pewno. Tak samo jak w przypadku ramion.

Dodatkowo z dobrze dobranymi siłownikami odpada opcja łamania sie jednego ramienia (mniej czesci ruchomych) + lzejsze otwieranie... Jak sami wiecie siłownik praktycznie wcisniety do zera stawia juz znikomy opór wiec nie powinien naciskac zbytnio na maske po złapaniu jej dodatkwym zamkiem ;)

Trzeba by pokombinowac :)

Jak front wyjdzie to i tył sie zrobi na szybe :kox:

Opublikowano

Na moje przemyślenia tego gadżetu to też jestem zdania że to zwykłe ramiona a nie siłowniki. Dłuższy dajemy bliżej szyby, krótki na przód (widać że jest łamany)Ktoś musiał by prototyp zrobić i wyliczyć jak rozmieścić te ramiona. A zamknięcie po dobrym wyliczeniu rozmieszczenia ramion powinno zostać zwykłe :/ chyba...

http://mapet-tuning.com/wasze/neon/index.htm

Oto więcej zdjęć