raffik Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 jeżeli chodzi o pompę to jest to ten sam problem co w 2.5tdi w audi 4000zł Sama regeneracja pompy VP 44 (mechanika i elektryka) to koszt około 2,5tyś zł a to ze względu na to iż jak chcesz tym autem jeszcze pojeździć musisz skorzystać z usług serwisu Boscha który wpakuje oginalne części a co najważniejsze dokładnie na specjalistycznym "stole" wykalibruje pompe,do tego dochodzą inne poprawki a co za tym idzie koszta jeżeli zależy Tobie by było wszystko pod tym kontem OK. Fakt,ja akurat robiłem w pewnie drogim zakładzie,ale gwarancja była długa i oginalne części zakładają,gdyż zamierzałem jeszcze parę lat pojeździć,co z wielką przyjemnością uczyniłem. Pozdrawiam! [br]Dopisany: 15 Wrzesień 2011, 13:09_________________________________________________X20DTH to w modelach do 2001 roku a Y20DTH to po wyżej z czego Y20DTH ma większy moment obrotowy. Natomiast oznaczenie DTL oznacza 82KM a DTI to 101KM i jest jeszcze taki sam konstrukcyjnie tylko o większej pojemności 2.2 DTI o mocy 125KM Pozdrawiam!
zaba84 Opublikowano 15 Września 2011 Autor Opublikowano 15 Września 2011 wiec tak panowie... W glowicy jest wypalona dziora w zaworze a w silniku ponadpalany tlok na krawedziach czyli nie oplaca sie tego robic... Znalazlem 2 silnik w lagiewnikach kolo wroclawia za 1000zl i jutro jade po niego.... Tylko teraz takie pyt. .... mechanik mowi zebym poszukal drugiej turbiny bo w tej jest luzna ta klapka od takiego zaworu na podcisnienie przy turbinie .. ale reszta turbiny jest ok ... co o tym myslicie szukac 2 czy pozyje ta jeszcze ??
raffik Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 Wszystko masz tutaj: http://forum.vectraklub.pl/index.php/forum/76-vb-diesel/ Naprawdę fajna ekipa i dużo fachowców od tego silnika... Śmiało tam atakuj i pytaj!
zaba84 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Opublikowano 27 Września 2011 panowie znow mam problem... tzn niby sukces ale lipa... dzis odebralem auto od mechanika auto jezdzi itp wszystko jest ok ale.... ale turbina nie dziala..;/ dzis wszystko przejzalem i niby jest ok ale wogole tak jak by jej nie bylo i tak jakby jak dodaje gazu to zasysa waz gumowy miedzy turbina a intercoolerem..;/
Rekomendowane odpowiedzi