Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zapalniczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hejka.Wiecie moze jak wyciagnac zapalniczke z panelu srodkowego bo mi oswietlenie zapalniczki nie dziala :roll: to trzeba razem z popielniczka czy moze osobno??i jaka tam jest w ogóle zarówka??

Opublikowano

Otworz popielniczke i wyciagnij z niej pojemnik powinienes w glebi zauwazyc na dole dwie blaszki ktore jak dobrz pamietam musisz chyba wcisnac. Calosc wychodzi razem z zapalniczka. A zarowke to raczej musisz podjechac do serwisu kupic bo jet to razem z obudowa. Mi w Łodzi powiedzieli ze nie ma juz starych typow oprawek z zarowka i sprzedali troszke nowsza. Mialem problem z zamontowaniem tej zarowki ale jakos sie udalo.

Opublikowano
  • Autor

a jaki koszt tej przyjemnosci?? :lol: a musiales cos przerabiac-lutowac??

Opublikowano

Co do kosztow to nie pamietam i nie chce klamac. Proponowalbym Ci pierw to wymontowac to bedziesz wiedzial jak to wyglada i moze dokupisz sobie zaroweczke i ja wlutujesz. Ta z serwisu ma obudowe wokol zarowki i jak pamietam to ja chyba musialem usunac.

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki pobawie sie z tym

Opublikowano
Otworz popielniczke i wyciagnij z niej pojemnik powinienes w glebi zauwazyc na dole dwie blaszki ktore jak dobrz pamietam musisz chyba wcisnac. Calosc wychodzi razem z zapalniczka. A zarowke to raczej musisz podjechac do serwisu kupic bo jet to razem z obudowa. Mi w Łodzi powiedzieli ze nie ma juz starych typow oprawek z zarowka i sprzedali troszke nowsza. Mialem problem z zamontowaniem tej zarowki ale jakos sie udalo.

Wielkie dzieki za pomoc !!! :D Nie wiedziałem jak sie do tego zabrać, wyszła bez problemów tylko żaróweczka przymarzła do oprawki. Jak to firmy lubią skomplikować życie ludziom. Co do żaróweczki to mały pikuś - 1 rozebrałem i wyjąłem żar z oprawką, 2 kupiłem takiej wielkości na 12V, 3 trzeba rozebrać starą i podmienić żaróweczkę. No i warunek trzeba mieć lutownicę. Jest OK. :D

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

odswiezam temat i jak pobawiłeś się z tym? bo mam to samo u siebie.

pozdrawiam

Opublikowano

odswiezam temat i jak pobawiłeś się z tym? bo mam to samo u siebie.

pozdrawiam

wszystko masz opisane powyżej, nic dodać nic ująć. Ja wlutowałem nową żarówke i jest ok.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja zakupiłem nowy model żarówki z podstawą (plastik wokół żarówki) i u mnie pasuje. :biggrin: Trzeba jednak wyjąć gniazdo zapalniczki i wyjąć z niej końcówkę oprawki żarówki. Nowy typ jest całością tych dwóch elementów. Koszt 16 zł. Ja próbowałem wlutowywać, jednak żarówka się przepalała.

Opublikowano

koszt w aso 16-18 zeta.

Wlutowywać można ale pewnie próbowałeś lutownicą transformatorową.

Trzeba zwykłą grzałką spróbować - powinna przeżyć żarówka.