OSA Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 witam ma problem ze spalaniem wcześniej palił 11-12 litrów teraz zaczął palić 17,5 filtry wymienione, dodam że skacze ciśnienie na reduktorze, to znaczy podłączam kompa i jest 1.7 zmniejszam na 1.25 , po tygodniu sprawdzam i jest 1.1. zwiększam na 1,25 po tygodniu 1,50 o co chodzi , koniec reduktora? jakie powinno być ciśnienie na reduktorze w tym silniku? nie wiem czy to ma coś wspólnego ale problemy zaczeły się od wymiany mapsensora (orginał), może to zbieg okoliczności i spalanie zwiększało się stopniowo reduktor kme silver listwa matrix
wojtek26 Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 Na poczatek trzeba było zrobic autokalibracje i na nowo ustawić mnoznik, sprawdz czy działa Ci prawidłowo sonda. Ciśnieniem sie nie przejmuj bo ECU gazu wprowadza sobie korekty od cisnienia LPG.
OSA Opublikowano 15 Września 2011 Autor Opublikowano 15 Września 2011 a jak ustawić mnożnik? jakaś podpowiedź
grzemo Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 Na początek trzeba wiedzieć jaką masz instalację, co do ciśnienia to jest bardzo ważne aby było stabilne bo sterowniki nie mają dobrej korekty ciśnienia. Jeśli zmieniasz ciśnienie na reduktorze to następnie musisz zrobić kalibrację a następnie ustawienie w trasie (najlepiej na korekty w vagu, bo można ustawić tak jak na pb). Ale w twoim przypadku zaczął bym od regeneracji lub wymiany reduktora.
OSA Opublikowano 21 Września 2011 Autor Opublikowano 21 Września 2011 instalacja akme[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2011, 13:58_________________________________________________dziś chciałem sprawdzić świece i okazało się są całe zalane w oleju, poszła uszczelka pod klawiaturą. czy to może być powodem wysokiego spalania?
endrju450 Opublikowano 21 Września 2011 Opublikowano 21 Września 2011 Pewnie że tak, miałem taki sam problem ze spalaniem i nawet małym szarpaniem.
OSA Opublikowano 21 Września 2011 Autor Opublikowano 21 Września 2011 właśnie szarpanie też występuje lekkie bo lekkie ale jest,a dużo wzrosło ci spalanie?
Mariusz96 Opublikowano 15 Października 2011 Opublikowano 15 Października 2011 Witam u mnie cisnienie robocze w instalacij sekwencyjnej lpg jest 1.35 bar i Jest stabilne skacze sobie o 0.03 pozd.
Rekomendowane odpowiedzi