Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Remont układu kierowniczego, pytanie o zakres robót

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam stwierdzone luzy na dwóch końcówkach kierowniczych i na jednym drążku.

Planuje wymienić obie końcówki i się zastanawiam czy wymienić jeden czy dwa drążki?

Jakiej firmy kupić części? Nie stać mnie na ORI, podajcie jakie zamienniki są rozsądne?

Co z płynem we wspomaganiu? Ile go jest? Jaki to płyn?

Powiedzcie czy go wymienić? Zrobiłem samochodem ponad 40 tys km w książce też nie mam śladu po jego wymianie?

Jaki jest interwał jego wymiany?

Czy wogóle jest sens i potrzeba jego wymiany czy tylko drążki???

Opublikowano

kolego naprawdę nie warto oszczędzać, za markowe części nie wyjdzie dużo więcej, a nie warto montować tańszych zamienników bo oszczędności nie będzie jak będzie trzeba dużo szybciej je ponownie wymieniać. Płyn obowiązkowo wymienić, wchodzi nie cały litr, płyn ori koszt ok 35zł u mnie pomógł ostatnio z mega denerwującym skrzypieniem. Zerknij do działu giełda użytkownik TOM77 pomoże Ci z zakupem markowych części taniej niż w lokalnym sklepie. (polecam czesci Lemfordera)

Opublikowano

przy wymianie koncowek musisz ustawic zbieznosc , a wiec wymien odrazu 2 sztuki , bo ja juz raz roblem 1 a za miesiac druga :) ori lema kosztuja cos kolo 100zl a za zamienik zaplacisz 60-70zl a wiec za duzo nie zaoszczedzisz ....

plyn jak kolega napisal 35zl i litr ci wystraczy na wymiane .....

nie duze koszty a bedziesz mial wszystko zrobione .... plyn jak kazdy inny traci swoje wlasciwosci a wiec nie zastanawiaj sie ...

Opublikowano
  • Autor

przy wymianie koncowek musisz ustawic zbieznosc , a wiec wymien odrazu 2 sztuki , bo ja juz raz roblem 1 a za miesiac druga :) ori lema kosztuja cos kolo 100zl a za zamienik zaplacisz 60-70zl a wiec za duzo nie zaoszczedzisz ....

nie duze koszty a bedziesz mial wszystko zrobione .... plyn jak kazdy inny traci swoje wlasciwosci a wiec nie zastanawiaj sie ...

Mnie za komplet lema powiedzieli 500 zł (dwa drążki i dwie końcówki).... :chytry:

Opublikowano

Jak zamiennik to możesz włożyć TRW, oczywiście wymieniaj wszystko parami i po wymianie jedź na geometrie. jeżeli chodzi o płyn to idź do ASO i kup ori. :wink4:

Opublikowano

Mnie za komplet lema powiedzieli 500 zł (dwa drążki i dwie końcówki).... :chytry:

ja pisalem ze po 100lz jedna koncowka :D a wiec by sie zgadzalo z drazkami :) zapytaj toma po ile ma , albo dzika na forum ...

Opublikowano

moze ktos ma krotki schemacik wymiany tego ustrojstwa :) pozdrawiam oczywiscie interesuje mnie audi a4 96r sedan

Opublikowano

moze ktos ma krotki schemacik wymiany tego ustrojstwa :) pozdrawiam oczywiscie interesuje mnie audi a4 96r sedan

pytasz o końcówki i drążki :?: dasz rade bez schematu :wink4:

ps: w 96 roku nie było silników AVG jak masz w opisie :cool1: masz AFN