Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Niewłaściwa norma oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeglądałem forum i dowiedziałem się ze mam zalany zły olej do silnika a mianowicie Castrol Magnatec Diesel 5W-40 z norma 505.00. Zrobiłem na nim 8k km. Jutro już zarezerwowana wymiana no ale...

Teraz pytanie czy muszę się martwić pompowytryskami ? Może sa jakieś specyfiki czyszczące? Czy może nowy olej je przesmaruje?

Autko ma zrobione 165k km, silnik chodzi idealnie.

Opublikowano

Witam, przeglądałem forum i dowiedziałem się ze mam zalany zły olej do silnika a mianowicie Castrol Magnatec Diesel 5W-40 z norma 505.00. Zrobiłem na nim 8k km. Jutro już zarezerwowana wymiana no ale...

Teraz pytanie czy muszę się martwić pompowytryskami ? Może sa jakieś specyfiki czyszczące? Czy może nowy olej je przesmaruje?

Autko ma zrobione 165k km, silnik chodzi idealnie.

zmien olej na wlasciwy i powinno byc wszytsko ok.

Opublikowano

niema powodu do zmartwien

Opublikowano

nie ma sensu nic robic.

Opublikowano

A dlaczego ten olej jest zły tak jak uważasz. Ja specjalnie zalałem 5W40 do swojego TDI ponieważ często latam z prędkościami max i uważam że jest lepszy od 5w30, ma lepsze właściwości smarne w wyższych temperaturach. Przynajmniej tak mnie uświadamiali ludzie bo nie wiedziałem jaki wlać

Opublikowano

A dlaczego ten olej jest zły tak jak uważasz. Ja specjalnie zalałem 5W40 do swojego TDI ponieważ często latam z prędkościami max i uważam że jest lepszy od 5w30, ma lepsze właściwości smarne w wyższych temperaturach. Przynajmniej tak mnie uświadamiali ludzie bo nie wiedziałem jaki wlać

a zdajez sobie sprawe o czym napisales?

co innego lepkosc wg SAE 5w40 co innego norma 505.01

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za słowa otuchy jutro Autko dostanie nowe płyny i przegląd co roczny, polecam dla ludzi mieszkających w UK. Audi ASO ma darmowy przegląd jak wykupicie service.

Czasem można pokochać Ubezpieczalnie w UK :) Jutro będzie wstawiana nowa przednia szyba :) 60 GBP :) powód: pękniecie długości 3mm na dole szyby.