Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Ściąga w prawo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie

mam problemik a więc moja adzia ściąga w prawo i przy pełnym skręcie w lewo popiskuje prawe koło dodam ze zrobiłem geometrię ale niestety bez zmian w zawieszeniu nie ma zadnych luzów tak że ja nie wiem co to moze być pomocy!!![br]Dopisany: 20 Wrzesień 2011, 15:38_________________________________________________i jeszcze jedno pytanko przy ruszaniu do przodu i do tyłu słyszę pojedynczy stukot taki metaliczny

Opublikowano

witam panowie

mam problemik a więc moja adzia ściąga w prawo i przy pełnym skręcie w lewo popiskuje prawe koło dodam ze zrobiłem geometrię ale niestety bez zmian w zawieszeniu nie ma zadnych luzów tak że ja nie wiem co to moze być pomocy!!![br]Dopisany: 20 Wrzesień 2011, 15:38_________________________________________________i jeszcze jedno pytanko przy ruszaniu do przodu i do tyłu słyszę pojedynczy stukot taki metaliczny

Apropo tego pojedynczego stukotu to może to być przegub, zaczyna siadać :naughty: Co to ściągania to może masz za mało powietrza w oponie? :kox:
Opublikowano

co do stukotu-może też być luz na łączniku stabilizatora-często słyszalne podczas zmiany biegów

co do ściągania-podnieś auto i sprawdź,czy koła tak samo się obracają,jeśli prawe stawia opór-zobacz ,czy zacisk hamulca się nie zaciął i nie blokuje

Opublikowano
  • Autor

co do stuku to nie wiem co to jest bo on występuje tylko przy ruszaniu w obie strony a jak wezne np na ręczny i próbuję ruszac jest cisza nic nie stuka co do zacisku zaraz sie za to zabiorę bo nawet czasami jak hamuję to słuszę takie jakby buczenie i czuje dziwne drgania z okolic prawego koła[br]Dopisany: 21 Wrzesień 2011, 11:09_________________________________________________no jestem juz po zabiegu koła kręcą sie oba tak samo bez żadnych oporów tak że dalej oczekuję na jakies propozycje [br]Dopisany: 21 Wrzesień 2011, 11:32_________________________________________________cisnienie w kołach jest ok

Opublikowano

zamień lewe koło z prawym, może to opona

Opublikowano

zobacz tylny zacisk też

Opublikowano
  • Autor

wiec tak co do popiskiwania opona od wewnętrznej strony ma bardzo duzy felc i przy skręcie do oporu zachodzi na felgę i dlatego popiskuje co do sciągania geometria jest idealnie ale nadal sciąga w prawo lecz gdy zjade na lewy pas ruchu to sciąga w lewo więc powiedzmy ze wina jest w naszych drogach choć do końca mnie to nie przekonuje. Z mojej strony to tyle jezeli ktoś ma jeszcze jakies pomysły chętnie poczytam

Opublikowano

Nachylenie jest pożądane żeby woda spływała z drogi(redukcja aquaplaningu). Wygląda na to że ściąganie to nie uszkodzenie ale reakcja na pochylenie drogi. Sprawdzę u siebie jazdę "pod prąd" bo też mi lekko ciągnie w prawo.

Opublikowano

Może bite autko? :kox: Ale to by wykluczała geometria. Sam miałem podobny problem, z tym ze z innym autem, nie moja audi i na pozór opony które były bardzo bardzo dobre(roczne) po prostu, jedna się szybciej użyła i ściągało :wallbash:

Opublikowano

Było osiowanie i osiowanie kontrolne, oba z kontrolą ciśnienia. Właśnie sprawdziłem, moje autko minimalnie "idzie" za nachyleniem drogi. Po lewej (pod prąd) znosi w lewo. Są też nienachylone odcinki drogi osiedlowej gdzie idzie w miarę prosto.