Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Czy jest różnica w dwumasie w BFB i BEX quattro?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w tytule: czy jest różnica w dwumasie do A4 B6 1.8TQ BFB i BEX???

Pytam ponieważ chce kupić mocniejszy zestaw dwumasu ze sprzęgłem. Dostawca napisał mi, w odp. na to pytanie, że ten zestaw jest do quattro, a o kodzie silnika nie ma info. Więc czy taki zestaw będzie pasował obojętnie do którego modelu (BFB i BEX)? Ja posiadam BFB quattro.

Poniżej link z omawianym zestawem:

http://www.ecstuning.com/Audi-B6_A4-Quattro-1.8T/Drivetrain/Clutch/ES5488/

Prosze o odp. osób które się na tym znają, a nie tylko z domysłów albo ze słyszenia mają jakieś info.

Z góry dzięki :quattro:

Opublikowano

Według Etki dwumas i docisk do BEX nie występował w żadnej innej wersji 1.8T takie same są tylko tarcze. Robiłem u siebie nie dawno sprzęgło i też miałem problem, bo nie którzy sprzedawcy twierdzili, że nie ma różnicy. W wyglądzie napewno nie ma, ale dwumas i docisk do BEX ma inne numery.

Kupiłem zestaw w serwisie, po problemie. Docisk tarcza i łożysko 1250zł nie ma tragedii.

Nie wiem czy dobrze widzę, bo piszę z komórki, ale czy w tym zestawie z linku to nie jest czasem zwykłe koło zamachowe.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy zwykłe koło zamachowe bo aż tak się nie znam, więc nie powiem

Opublikowano

tak to lekki jednomas

Opublikowano
  • Autor

tak to lekki jednomas

To lepiej czy gorzej

Opublikowano

w świat 1,8T dopiero wchodzę.... w 1,9 jak włożyłem kiedyś jednomas zaczęły występować drgania przy ruszaniu i w pewnym przedziale obrotów. Jeżdżę znów na dwumasie. Ten jednomas z aukcji jest lżejszy co relatywnie będzie przekładało się na szybsze wkręcanie na obroty, nie wiem jak z drganiami, musiał byś uderzać do chłopaków co dłubią ostro 1,8t :hi:

Opublikowano
  • Autor

w świat 1,8T dopiero wchodzę.... w 1,9 jak włożyłem kiedyś jednomas zaczęły występować drgania przy ruszaniu i w pewnym przedziale obrotów. Jeżdżę znów na dwumasie. Ten jednomas z aukcji jest lżejszy co relatywnie będzie przekładało się na szybsze wkręcanie na obroty, nie wiem jak z drganiami, musiał byś uderzać do chłopaków co dłubią ostro 1,8t :hi:

Taki jest zamysł żebby auto lepiej sie wkrecało na obroty. Ale czy to, że jest to jednomas bedzie źle wpływało na auto.

Znasz kogoś kto tak ostro dłubie??? :mysli:

Opublikowano

pół forum :wink4:

Opublikowano
  • Autor

pół forum :wink4:

A jest ktoś kto wkładał do siebie w 1.8t lekki jednomas i czy mógły się podzielić doświadcczeniami

I na 100% jesteście pewni że to jednomas[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2011, 17:39_________________________________________________I czy polecacie wkladanie czegoś takiego czy nie :mysli:

A czytaliście opis czy tak na oko oceniacie :cool1:

Opublikowano

pisz do CoLo z tego co mi mowil zmiana na plus tylko on przerabial zamach z audi 80 i docisk custom :)

Opublikowano
  • Autor

pisz do CoLo z tego co mi mowil zmiana na plus tylko on przerabial zamach z audi 80 i docisk custom :)

Dzięki za info :notworthy::hi:

Opublikowano

jak nie masz ponad 300 to mi dwumas starcza :decayed: