Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z centralem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ech Audi kariere zaczyna nie najlepiej...

Generalnie padł mi dzisiaj central (razem z prawym przednim swiatlem, ale z tym sobie dam rade:)).

Nie reaguje na pilota. Z kluczyka otwieraja sie jedne drzwi, reszta sie nie rusza. Do tego oswietlenie wewnatrz - gora i slupki tyl, przestaly reagowac na otwarcie wszystkich drzwi.

Recznie odpalone lampki swieca, nie reaguja jedynie na otwory.

Bezpiecznik w polu 6 jest ok. Wiazka pod siedzeniem z tylu wyglada ok, ten kawalek blachy byl lekko cieply, ale nie wiem czy to anomalia. Do bagaznika bede mial problem sie dostac - bede musial przez siedzenia (bo zamek pewnie sie zastal), dodatkowo mam tam 3 zimowki:) bedzie troche gimnastyki...

Gdzie moze byc problem?? Uzywalem szukaczki nie widze nic podobnego.

Pozdrawiam

B

Opublikowano

Centralka walnela, modul komfortu. Bez VAG-a chyba sie nie obejdzie. :razz:

Opublikowano
  • Autor

no to od razu zapytam... Wawa, dobry rzemieslnik w temacie:) no i z kasa obecnie slabo, takze musi byc tani...

Z ta blacha pod siedzeniem to mialem na mysli caly ten kawalek pudelka nie tylko ten chromowany kawalek:)

Skad wnioski ze centralka?? I jak sie to naprawia?:)

Opublikowano

jimbo22, centralka bo nie dziala Ci centralka. Moze jakies zimne luty czy cus. :?: A to pod siedzeniem to jak sie nie myle to modul komfortu wiec moze on tez szwankuje bo Ci swiatelka nawalaja.

Opublikowano
  • Autor

no swiatelka zaczely razem z centralem szwankowac... mysle ze to idzie razem...

nie wierze zeby padly 2 niezalezne moduly nagle:)

Opublikowano

Tak jak wczesniej napisalem nie obejdzie sie chyba bez VAG-a. Zagadaj z chlopakami z Wawy oni pewnie maja Vag-a to na spocie Ci pomoga. :wink:

Opublikowano
  • Autor

no chetnie pogadam z chlopakami, ale do spotu zostalo kilka dni... a ja bez tego naprawionego bede mial powazny problem z tankowaniem:D nie wiem czy dojade;)

Opublikowano

centralka stroje swiatelkami w srodku, moze woda sie dostala do centrlaki, i takie przypadki widzialem, ogolnie dostan sie do centralki i sprawdz czy dostaje napiecie, a potem ja rozbierz, moze cos zauwarzysz i zreanimujesz ja

Opublikowano
  • Autor

centralka od zamka, ta pneumatyczna steruje oswietleniem z wewnatrz?? chyba audi przekombinowalo troche:) ale dzieki za trop... zabiore sie do tego:)

[ Dodano: 2006-10-06, 12:38 ]

Problem sie zmniejszyl:) Zapobiegawczo wymienilem 2 bezpieczniki (6 i 38) i okazalo sie ze jeden faktycznie byl trafiony... Nie widac tego organoleptycznie - bezpiecznik moge sprzedac jako nowy:) ale central zaczal dzialac, jednak tylko w kluczyku - otwieram wszystkie drzwi.

Na pilota dalej nie reaguje... Jakies pomysly w takiej sytuacji? Gdzie jest odbiornik sygnalu pilota?? A moze jakis inny bezpiecznik od tego jest??

Dzieki za dotychczasowa pomoc

POzdro

B

Opublikowano

Czyżbyś miał padnięty aku tak jak to było u mnie?

Opublikowano
  • Autor

raczej nie, bo wszystko dziala jak nalezy... aku ma rok... chyba ze chodzi o inny aku:)

Opublikowano

odbiornik sygnału pilota powinien raczej byc tam gdzie bezpieczniki tylko w tej wnęce ,musisz zglądnąc do środka w głąb powinien lezec tam luzem :mrgreen: