virus191 Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Witam, właśnie miałem zamiar podjechać w jedno miejsce włączam światła a tu tylko pozycyjne działają. Poruszałem dla pewności kilka razy przełącznikiem ale dalej nie chodzą. Włączyłem drogowe to tylko błysły i też już nie działają. Kontrolka drogowych oraz bezpieczniki jak i żarówki są ok.
virus191 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Opublikowano 27 Września 2011 Poprawka, okazało się że oby dwie mijania i drogowe popalone co może być przyczyną palenia ich ?
pastaldo Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 może poprostu miałes pecha że padły 2 na raz
virus191 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Opublikowano 27 Września 2011 2 mijania i 2 drogowe ? Chyba nie bardzo... Po ciemku nie ma co grzebać, jutro miernik w łapę i będę sprawdzał wiązki, przełączniki itp.
pastaldo Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 2 mijania i 2 drogowe ? Chyba nie bardzo... Po ciemku nie ma co grzebać, jutro miernik w łapę i będę sprawdzał wiązki, przełączniki itp. raczej ciężko tam o jakies zwarcie itp. No jakby nie patrzeć długie i któtkie to ta sama żarówka tylko inne włókno. istnieje opcja że padły razem choć mało prawdopodobne. możesz pomierzyć choć raczej nic Ci miernik nie powie.
virus191 Opublikowano 28 Września 2011 Autor Opublikowano 28 Września 2011 No więc tak, dziś w nocy padało dosyć mocno. Mimo tego w lampach, wtyczkach na kablach sucho więc wilgoć raczej odpada. Postanowiłem zmierzyć miernikiem napięcia na wtyczkach więc włączyłem od razu długie i zacząłem mierzyć napięcie na wtyczce od mijania i się zastanawiałem 15 minut czego tam nie ma napiecią . Napięcia ok. Posprawdzałem kable pod kątem otarć, przerwań izolacji też wszystko ok. Ok. Chcę jechać po żarówki, odpalam auto, piszczy mi na desce że mało płyny hamulcowego, 3 razy i cisza, podjechałem dalej zresetowało się radio i dalej 3 sygnały o braku płynu ham. W dalszej drodze wszystko ok, zauważyłem jak by szybciej chodziły wycieraczki i mocniejsze podświetlenie deski było. Kupiłem 4 żarówki jakieś najtańsze, powsadzałem i świecą. Chwilę na nich pojeżdżę zanim zamienię na droższe aby się upewnić, że to był tylko przypadek.
pepik Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 No więc tak, dziś w nocy padało dosyć mocno. Mimo tego w lampach, wtyczkach na kablach sucho więc wilgoć raczej odpada. Postanowiłem zmierzyć miernikiem napięcia na wtyczkach więc włączyłem od razu długie i zacząłem mierzyć napięcie na wtyczce od mijania i się zastanawiałem 15 minut czego tam nie ma napiecią . Napięcia ok. Posprawdzałem kable pod kątem otarć, przerwań izolacji też wszystko ok. Ok. Chcę jechać po żarówki, odpalam auto, piszczy mi na desce że mało płyny hamulcowego, 3 razy i cisza, podjechałem dalej zresetowało się radio i dalej 3 sygnały o braku płynu ham. W dalszej drodze wszystko ok, zauważyłem jak by szybciej chodziły wycieraczki i mocniejsze podświetlenie deski było. Kupiłem 4 żarówki jakieś najtańsze, powsadzałem i świecą. Chwilę na nich pojeżdżę zanim zamienię na droższe aby się upewnić, że to był tylko przypadek. Masz wyrazny problem z elektryką, gdzieś musi robić zwarcie skoro tak wszystko świruje.
virus191 Opublikowano 30 Września 2011 Autor Opublikowano 30 Września 2011 Spaliło i nowe, jak je zmieniłem, na włączonym zapłonie działały, odpaliłem silnik padły. 1 Fault Found:00532 - Supply Voltage B+ 06-10 - Signal too High - Intermittent Możliwe, że to jest spowodowane złym stanem akumulatora ? Aku mam jakiś od Renault 36Ah 330A lecz rano gdy jest chłodniej już ledwo co daje rady. Dziś zamówiłem Silver Bosch S4 52Ah 400A.[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2011, 14:31_________________________________________________Problem rozwiązany - padł regulator napięcia.
pastaldo Opublikowano 30 Września 2011 Opublikowano 30 Września 2011 Spaliło i nowe, jak je zmieniłem, na włączonym zapłonie działały, odpaliłem silnik padły. 1 Fault Found:00532 - Supply Voltage B+ 06-10 - Signal too High - Intermittent Możliwe, że to jest spowodowane złym stanem akumulatora ? Aku mam jakiś od Renault 36Ah 330A lecz rano gdy jest chłodniej już ledwo co daje rady. Dziś zamówiłem Silver Bosch S4 52Ah 400A.[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2011, 14:31_________________________________________________Problem rozwiązany - padł regulator napięcia.
Rekomendowane odpowiedzi