Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Nie świeci postojówka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z postojówką z lewej strony przód(postojówka dobra, bezpieczniki są ok).

Nie ma napięcia na postojówkę pin 7 we wtyczce reflektora, kolor szaro/czarny

Gdzie szukać przyczyny, proszę o poradę

Opublikowano

Gdzies sie przetarl albo zagial kabel miedzy postojowka a MCE :confused4:

Opublikowano

Czyli MCE można wykluczyć skoro tył świeci?

Prąd idzie jednym przewodem z pinu 3 Gniazda C MCE, gdzie szukać rozgałęzienia na tył/przód?

Opublikowano

Mam wersje LOW

Pin 3 – Zasilanie lewego światła postojowego i lewego światła tylnego (WY) [szaro/czarny]

Pytanie gdzie szukać "rozgałęzienia" na przód/tył?

postojowetyl.JPG

Opublikowano

Czyli jedank masz LOW :) Napisz do kolegi KFX on robil SWAPA MCE to pewnie wie :wink4:

Opublikowano

z tego co pamiętam jak rzeżbiłem , to oba kabelki były przy gnieżdzie czerwonej kostki :mysli:

Opublikowano

..czerwone kosteczki masz w panelu konektorów w słupku A i B , żeby sie tam dostać ściągasz te plastiki z progów :cool1:

Opublikowano

Słupek A czy B nic mi nie mówi :embarrassed:, dlatego pytałem: czy czerwona kostka znajduje się pod dźwignią otwierania maski, czy mam jej szukać gdzieś indziej

Oczywiście po zdjęciu plastików z progu. Znajduje się tam sporo kabli, jest też "panel" a w nim kilka kostek w różnych kolorach w tym jedna czerwona.

Jutro to sprawdzę, jak w tej czerwonej kostce znajdzie się szaro/czarny kabel z rozgałęzieniem na dwa szaro/czarne to będzie połowa sukcesu

Opublikowano

...dokładnie chodzi o te panele z kolorowymi kostkami :naughty:

masz te panele z obu stron a przyjeło sie na to mówić słupek A i B ot tak schematowo :przebiegly: