Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Statyczne Basic Settings:

Log ( 000)

Log ( 011)

Log ( 003,003)

Statyczne:

Log ( 003)

Log (000,000,000,000)

Log (007)

Log (001)

Log (014)

Log (023)

Log ( 004)

Log (013)

Log ( 018)

Dynamiczne:

Log (004)

Log (001)

Log (010)

Log (003)

Log (008)

Log (011)

Log (000)

Z góry serdecznie dziękuję :)[br]Dopisany: 29 Wrzesień 2011, 00:05_________________________________________________Dopiero zauważyłem, niektóre grupy logowałem kilka razy myśląc że vag-com nadpisuje pliki, a z tego co widzę dopisywał wiersze do istniejących...

Opublikowano

ja nie widze nic niepokojącego.

jedynie synchronizacja do poprawki.

ale niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą

Opublikowano
  • Autor

No właśnie zacząłem sam je rozkminiać na podstawie topicu "Diagnostyka TDI" i wygląda być ok. Co prawda pierwszy raz robiłem logi i nie wiem jakie mogą być odstępstwa od wartości pożądanych do wartości rzeczywistych w poszczególnych grupach, bo jakieś wahania są.

Generalnie robiłem logi przez to że nie kiedy samochód łapał muła. Nie była to jakaś znaczna utrata mocy, ale nieraz lepiej się wkręca w obroty, a nieraz jest mu ciężej co najmniej jak by ciągnął coś na holu;/ Myślałem że to zależne od temperatury zewnętrznej ale jest coraz zimniej a jemu nadal zdarzają się takie zawiehy;/

Albo to tylko moje wrażenie albo to dotyczy wsystkiego, ciężej chodzi wspomaganie hamulce też nie są takie "bystre";), a nie raz się wsiada i aż się chce zapi...... :kox:

Opublikowano

Generalnie masz sporo syfu w sprezarce. Dlatego regulacja cisnienia doladowania mocno swiruje.

Masz dwa wyjscia... wyjac turbo i wyczyscic lub pojezdzic ostrzej przez tydzien/dwa i znow powtorzyc logi dynamiczne.

Kąt synchronizacji obowiazkowo do podregulowania.

Opublikowano
  • Autor

Możecie powiedzieć dwa słowa więcej o kącie synchronizacji, lub podać linka żeby doczytać? Bo nie za bardzo wiem o co chodzi :mysli:

Turbo spróbuję przegonić, bo na codzień głównie jazda miejska.

Opublikowano

blok 004 pozycja 4 (powinno być zero )

ustawia sie na tzw. fasolkach wałka rozrządu (koło paska rozrządu)

Opublikowano

Tu masz pdfa jak to zrobić: http://chomikuj.pl/maniu465/opisy+porady+audi+vw/Ustawianie+kata+synchronizacji+PD+Pompo+wtryski,440961942.pdf

Wpisz sobie w google kąt synchronizacji to wyskoczy ci sto stron z tym związane. Na forum też jest sporo porad jak to zrobić

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za linka do pdf'a, wszystko bajecznie prosto opisane, wieczorem się za to wezmę:)[br]Dopisany: 29 Wrzesień 2011, 12:43_________________________________________________Pogooglowałem trochę o tym, i na forum passata wyczytałem że ustawienie kąta na minus wpływa pozytywnie na dynamikę. Kombinować z innymi ustawieniami czy ustawiać jak najbliżej 0 ?

Opublikowano

Ustaw tak, żeby na wolnych obrotach było 0.0/ -0.6. Zawsze możesz spróbować kilu ustawień i ocenić czy jeździ się lepiej na którejś wartości w porównaniu do pozostałych:). Na forum ktoś opisał, że auto ma lepszą dynamikę w przedziale od -2.2 do 0.

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze jedno szybkie pytanie. Ustawiamy kąt jednocześnie podglądając jego wartość na vagu i przy pożądanej skręcamy? Czy ustawiamy na pałę, skręcamy sprawdzamy a jak źle to od początku?

Opublikowano

Ustawiamy kąt jednocześnie podglądając jego wartość na vagu i przy pożądanej skręcamy?

Wiadomo ze tak jak wyzej.

Opublikowano

jak ktos umie krecace sie sruby dokrecac :D

Opublikowano

Kąt synchronizacji obowiazkowo do podregulowania.

W nawiązaniu do powyższego jak auto wyglądało ze spalaniem?

Robiłeś za swojej kadencji rozrząd?

Opublikowano
  • Autor

Nie, mam udokumentowaną wymianę przez poprzedniego właściciela, do wymiany jest 25tys. Spalanie trasa 5,5-6 w zaleznosci od stylu jazdy. Miasta nie miałem nigdy okazji dokłądnie przeliczyć, ale w trybie 50/50 6.3-6.6. Wydaje mi się że w ostatnim czasie spalanie trochę wzrosło, aczkolwiek opieram to o fis bo nie tankowałem pod korek.

Opublikowano

a z tego co pamietam to w PD nie loguje sie tej grupy.

Opublikowano

a z tego co pamietam to w PD nie loguje sie tej grupy.

zle pamietasz ... nie loguje sie 004 BS

Opublikowano

nie loguje sie tej grupy.

zle pamietasz ... nie loguje sie 004 BS

a to przepraszam za moj blad.