Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B6] Problem z nawiewem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów, tak jak w temacie - problem dotyczy nawiewu, a polega on na tym że:

- przy włączonej klimie, siłę nawiewu reguluje się normalnie, plus minus, i wszystko działa jak należy

-natomiast przy włączonej opcji ECON, regulacja siły nawiewu nie działa. Zwiększa się siła nawiewu, bo słychać coraz głośniejszy wentylator, lecz zza kratek żaden podmuch nie jest wyczuwalny aż do momentu........ gdy włączę SPRYSKIWACZ, wtedy dopiero zaczyna wiać tak jak należy.

Co z takim czymś robić?? Bo to chyba nie jest normalne?

Opublikowano

JAK masz kompa to zrob nastawy podstawowe klimatronika :)

Opublikowano

to jest to normalne?? że jak się włącza spryskiwacz to nagle wieje z kratek? :) Dziwne :chytry:[br]Dopisany: 03 Październik 2011, 15:18_________________________________________________może jeszcze jakieś sugestie? :gwizdanie:

Opublikowano

zapewne opcja automatycznego przełączania na obieg zamknięty? :mysli:

przynajmniej nie capi kiepskim płynem do spryskiwaczy :decayed::kox:

Opublikowano

ja już nie wiem co z tym robić, próbowałem coś tam grzebać sam, ale nic mi do głowy nie przychodzi. Może napisałby ktoś tak krok po kroku jak zrobić to vagiem? Bo rozumiem że nie jest to normalna sytuacja występująca seryjnie? :)[br]Dopisany: 30 Październik 2011, 10:44_________________________________________________Problem załatwiony, nastawy podstawowe klimatronika zrobione, adaptacja sterownika, i wszystko jest tak jak byc powinno. :hi: