Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nie dziala regulacja lapmy - przedlift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem bo nie dziala mi regulacja lampy od strony kierowcy. Myslalem ze to wina silniczka ale wyciagnalem obecny silniczek i dziala pieknie , tylko zmartwilo mnie to ze bez problemu go wyciagnalem nie wyjmujac lampy.... czy przypadkiem nie mam uszkodzonego mocowania w lampie , bo chyba ta kulka na koncu silnickza powinna w cos wskoczyc ???

Opublikowano

a ręcznie nie można ustawić lamp?

Opublikowano
  • Autor

no krecilem tez i wydaje mi sie ze nic sie nie zmienia

Opublikowano

Jeżeli ktoś wyjmował silniczek i nie włożył jak należy to kulka na jego końcu nie wskoczyła w mocowanie, oczywiście pod warunkiem, że jest całe i nie ma regulacji. Ja kiedyś wpinałem silniczki następująco: wyjąłem silniczek i zdjąłem pokrywkę zasłaniającą dostęp do żarówek, następnie łapiąc za gniazdo żarówki mijania złapałem odbłyśnik (one są mocowane wahliwie- tylko górną częścią) i pociągnąłem do siebie. Wtedy udało mi się namacać kulką silniczka gniazdo w obłyśniku, to trzeba odpowiednio wsunąć i ta kulka zaskakuje. Wtedy możesz już umocować silniczek jak należy, operacja jest w rzeczywistości dużo prostsza i zajmuje mniej czasu niż jej opisanie :gwizdanie: powinieneś spokojnie dać sobie radę. Nie zapomnij pojechać później na stacje diagnostyczną ustawić światła bo jeżeli ktoś ustawiał je wcześniej z wypiętymi silniczkami to teraz będziesz sobie świecił tuż przed zderzak.

Opublikowano
  • Autor

czyli nie trzeba wyciagac lampy ? chyba ze ulamany jest to mocowanie gdzie wskakuje ta kulka od silniczka

Opublikowano

Jeżeli masz w miarę sprawne ręce to nie trzeba. Jak znam życie to mocowanie, w które wchodzi kulka nie jest ułamane tylko ktoś nie potrafił silniczka założyć.

Opublikowano

zdejmij lampe to tylko 2 śrubki i będziesz wszystko widział, zgrabne palce i wchodzi bezproblemu

Opublikowano
  • Autor

spoko , tylko bede za 3 tyg w domu dopiero to bede dzialal bo przed wyjazdem mi sie nie udalo :)

Opublikowano

spoko , tylko bede za 3 tyg w domu dopiero to bede dzialal bo przed wyjazdem mi sie nie udalo :)

musisz tymi bolacmi wogle ja rozleglowac to pozniej ten siliczek latwo wchodzi w ten uchwyt na swoje miejsce