Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6] Standardowe nagłośnienie.

Colin9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój problem polega na tym, iż nie posiadam oryginalnego subwoofera pod tylną półką. Z tego co wiem, znajduje się tam głośnik ze wzmacniaczem. Wie ktoś może gdzie takie coś można kupić ? Na allegro nie ma tego zbyt wiele, a jeśli jest to albo do B5 albo do B6 Avant. Chodzi mi najbardziej o to, aby tylne głośniki również grały, bo z tego co wiem, podłączone były one seryjnie do tego wzmacniacza.

ale nigdzie nie ma wzmacniacza w moim aucie...bynajmniej ja go nie znalazlem...mam podpiete zwykle radyjko i graja mi tylko przednie glosniki....nie chodzi mi specjalnie o subwoofer, lecz zeby graly wszystkie glosniki.

Jak dla mnie to trzeba wykonać najpierw najprostsze kroki.

Sprawdzić czy auto ma zamontowane głośniki

Jak ma trzeba się dowiedzieć czy było kupowane z oryginalnym radiem czy nie.

Jak z oryginalnym radiem to trzeba tylko dojść dlaczego nie grają. Instalacja jest oryginalna i będzie w miarę prosto. Oryginalne radia mają wyjście tylko na przód a tył podłącza się przez line out.

Jak auto nie było z oryginalnym radiem bo tak jak moje jest np. "krajowe" i ktoś na tym oszczędził to po pierwsze są standartowe kostki ISO do których doprowadzone są WSZYSTKIE głośniki. Nie ma więc wzmacniacza ani instalacji do podłączenia wzmacniacza. Po drugie aby podłączyć oryginał trzeba wyprowadzić sygnał CAN z licznika tak aby radio się nie wyłączało co godzinę.

O ile CAN to mały pikuś to rozdłubanie instalacji głośnikowej to już rzeźba...

z tego co pisali na forum to wzmacniacz jest umiejscowiony w tylnim słupku i zasila subwoofer oraz PRZEDNIE głośniki a nie tylne. Subwoofer razem ze wzmacniaczem występował w avancie

oj chyba coś nie tak .. przód idzie po radiu - z tyłu wzmacniacz zasila sub'a + tylne głośniki

a wracając do pytania autora. Możesz doprecyzować ? Masz głośnik czy nie masz ? jeżeli masz to tył powinien grać ( może wyciszony na radiu ) jeżeli nie masz to wiadomo ..trzeba kupić ale od B6 moim zdaniem nie wejdzie :mysli:

no wiec tak...glosniki sa z tylu i z przodu...radio bylo z oryginalnym radiem i subwooferem, lecz podczas transportu zostalo rozkradzione z tych dwoch rzeczy (subwoofer i radio), ale glosniki pozostale w drzwiach sa. instalacja na pewno jest. w bagazniku pod tylna polka jest kabel nawet... radio nie jest oryginalne..wszystko jest w radiu dobrze ustawione. a czy w B6 sedan nie ma głosnika ze wzmacniaczem pod tylna polka ? bo ktos wyzej pisal ze powinien byc gdzies z boku...

pewnie dlatego nie gra ci tył bo jest nie podlączony jak wyciagneli ci ori radio i wlozyli cos innego to podpieli tylko iso z przednimi glosnikami i tyle a tylne glosniki to taka mala kostka wyciagnij radio i zobacz czy nie jest luzem chyba zielona (niepamietam dokładnie ) a tu masz schemat....OOOO

http://www.erta.ru/magnitol/audi.shtml

Z rysunku który mam wynika że w sedanie w tylnej półce jest tylko głośnik a wzmacniacz jest z prawej strony w bagażniku. Taka mała stalowa puszka.

Colin9 jak podasz mi adres mailowy na priv'a to podeślę Ci tę instrukcję.

jeżeli ori radio zostało wypięte z kostki i Colin9 podpiął do niej inne radio to powinno hulać. Mnie sie wydaje że problem jest gdzie indziej. Że albo brakuje gdzieś wzmacniaczy na tył, albo coś z tyłu jest źle podłączone.

zeby ukrasc suba to trzeba pólke demontowac w huk roboty ztym

Witam

podpinam się pod temat ponieważ nie grają mi tylne głośniki :confused4: Mam A4 Avant z 2001r b5 jak kupiłem zamontowane było nie oryginalne radyjko Blaupunkta na CD i ładnie grały wszystkie głośniki natomiast teraz zamontowałem Navi Plus i grają mi tylko przednie głośniki a tylne nie żyją i nie wiem dlaczego? Jak może ktoś wie o co chodzi to będę wdzięczne

pozdr