Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Turbo w multitronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chester, ale Ty chyba masz 7 lamel, nie? :)

Opublikowano

dzieki chlopaki

bede musial wiec podjechac na ogledziny autka

PS wiecie ile srednio taki dwumas w automatach wytrzymuje bo ja juz nalatem ponad 200kkm

ile juz macie w swoich autach (cos wymienialisie procz oleju) sorki za takie pytania ale to moj pierwszy automat i przechodze teraz etap zafascynowania i nauki jak dbac :)

Chester121 jakie oznaczenie ma twoja skrzynia bo moja HPP

Ja dla przykładu dwumas wymieniałem przy przebiegu 201 tys bo hałasował i dziwnie odpałał i może miał dziwne wibracje ale tego szczególnie nie zauważyłem. Takie wibracje mogą występować jeśli ma się duży luz względem obu mas. Podczas niskich prędkości koło tak jakby się wyważa i drga (z powodu dużego luzu) a podczas jazdy ze stałą prędkością w pada w odpowiedni rytm i nie czuć tych wibracji.

Osobiście mogłem tak dalej jeździć, jakieś 15 tys bym zrobił bo to nie było takie uciążliwe ale bałem się o skrzynie.

Ciekawy jestem czy podczas jazdy na padającej dwumasie z czasem nie pojawiły by się wibracje, ale to tylko gdybanie.

Dodam tylko że mojego dwumasa zabiły warszawskie korki, które w ubiegłym roku przerosły same siebie.

Jak sprowadziłem auto nic nie hałasowało ze strony dwumasy, wystarczyło tylko 20 tys km ( jazda tylko po mieście)

a dwumas powoli dawał o sobie znaki.

Opublikowano

dzieki chlopaki

bede musial wiec podjechac na ogledziny autka

PS wiecie ile srednio taki dwumas w automatach wytrzymuje bo ja juz nalatem ponad 200kkm

ile juz macie w swoich autach (cos wymienialisie procz oleju) sorki za takie pytania ale to moj pierwszy automat i przechodze teraz etap zafascynowania i nauki jak dbac :)

Ja dla przykładu dwumas wymieniałem przy przebiegu 201 tys bo hałasował i dziwnie odpałał i może miał dziwne wibracje ale tego szczególnie nie zauważyłem. Takie wibracje mogą występować jeśli ma się duży luz względem obu mas. Podczas niskich prędkości koło tak jakby się wyważa i drga (z powodu dużego luzu) a podczas jazdy ze stałą prędkością w pada w odpowiedni rytm i nie czuć tych wibracji.

Osobiście mogłem tak dalej jeździć, jakieś 15 tys bym zrobił bo to nie było takie uciążliwe ale bałem się o skrzynie.

Ciekawy jestem czy podczas jazdy na padającej dwumasie z czasem nie pojawiły by się wibracje, ale to tylko gdybanie.

Dodam tylko że mojego dwumasa zabiły warszawskie korki, które w ubiegłym roku przerosły same siebie.

Jak sprowadziłem auto nic nie hałasowało ze strony dwumasy, wystarczyło tylko 20 tys km ( jazda tylko po mieście)

a dwumas powoli dawał o sobie znaki.

kupowales nowy dmuwas ?

Opublikowano

Używany z przebiegiem 100 tys km.

Opublikowano

używany z przebiegiem 100 tys km

kupiles od tego goscia ktory przerabia multi na manuala ?

ile dales ? Ja nie wiem czy czekac az skrzynia sie wysra,czy kupowac nowe czy uzykwe czy moze kupic regenerowane z gwarancja :wallbash:

Opublikowano

Wyobraź sobie że luz w kole był taki że czasami po zgaszeniu auta dwumasa zostawała w takim położeniu, które utrudniało rozrusznikowi prawidłowy rozruch( tryby od koła i rozrusznika nie zachodziły na siebie!!!!!!)[br]Dopisany: 06 Styczeń 2012, 15:14_________________________________________________Owe drgania porównałbym do źle ustawionej pralki w łazeince. Jak zaczyna wirować i wchodzi na obroty zaczyna drgać i hałasować a jak wiedzie na max obroty cisza, spokój. :kox:

Opublikowano

Wyobraź sobie że luz w kole był taki że czasami po zgaszeniu auta dwumasa zostawała w takim położeniu, które utrudniało rozrusznikowi prawidłowy rozruch( tryby od koła i rozrusznika nie zachodziły na siebie!!!!!!)[br]Dopisany: 06 Styczeń 2012, 15:14_________________________________________________Owe drgania porównałbym do źle ustawionej pralki w łazeince. Jak zaczyna wirować i wchodzi na obroty zaczyna drgać i hałasować a jak wiedzie na max obroty cisza, spokój. :kox:

to jest mysl :good: w takim razie bede jezdzil z max obrotami caly czas :wink4:

zartowalem :D

Opublikowano

Niezła jazda, tryb Sport i pedał w podłogę :D Myślę, że nie zwracałbyś już uwag na nadmierne drgania :decayed:

Opublikowano

Proponuje jazdę -styl na Elvisa :wink4:

Auto na pewno nie będzie wpadało w wibracje ale w turublencje :>

Opublikowano

Chester, ale Ty chyba masz 7 lamel, nie? :)

moja skrzynia to GJA - 8E0 910 155 C (6 lamel) na 99% bo sprawdzalem tylko po numerze 8E0 910 155 C

teraz mam dokladnie 245kkm i tylko olej wymieniany byl w skrzyni

aha wersja sterownika to 3220

vag nie pokazuje bledow, aha czy to normalne ze skrzynia przy obecnych temp. musi naprawde dlugo jezdzic (ok. 15-30min) zeby osiagnela temp. w ktorej adaptacja sie aktywuje??

Opublikowano

Co do adaptacji, to nie wiem, ale moja to też była GJA, ale z nowym softem i 7 lamelami. Więc chyba już wiemy, czemu u Ciebie są takie wibracje :)