Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Zestaw monitoringu zewnętrznego dzień/noc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym sobie zamontować zestaw monitorujący np. http://allegro.pl/monitoring-zewnetrzny-4-kamery-600-linii-komplet-i1860415476.html

Monitoring ma być prowadzony przede wszystkim w nocy z nagrywaniem. Jedna z kamer będzie nagrywała z odległości 20-30m. Koszt w jakim chciałbym się zmieścić to powiedzmy 1,5tys.

I tu kilka pytań w związku z tym, że wiedzy w tym temacie raczej nie posiadam.

A mianowicie:

- Czy taki zestaw będzie odpowiedni?

- Może to jakiś chiński badziew? (chiński to napewno:)

- Czy potrzebne będzie jakieś dodatkowe doświetlenie IR do tych 30metrów?

- A może coś innego polecacie?

Opublikowano

Szkoda że nikt nie odpowie. Też jestem zainteresowany czymś takim tyko że do budynku a niedomu, więc potrzebuje około 8 do 10 kamer + nagrywanie wszystkiego.

Opublikowano

Witam , na temat zestawu nie bede sie wypowiadal, ale sprzedawce moge polecic. Kupowalem w tej firmie zestaw do sklepu ojca 2 lata temu, nie kupowalem przez aukcje calego zestawu, lecz jeden z pracownikow tej firmy sklecil mi na maila dwie fajne oferty. Imienia goscia nie pamietam, bo wywaliem niechcacy cala skrzynke pocztowa z korespondencja z nim, ale na pewno potrafia doradzic profesjonalnie i z monitoringu do dzisiaj jestesmy zadowoleni.

Opublikowano

Miał bym jeszcze jedno pytanie, czy orientu je sie ktoś, jak długi może być kabel transmisyjny pomiędzy kamerą a odbiornikiem?

Opublikowano

od siebie mogę powiedzieć ze za 1500zł nie kupisz sprzętu, aby nagrywał ci w nocy na odległość 20-30m. Aby coś takiego osiągnąć to za samą kamerę trzeba by więcej zapłacić. Ostatnio montowałem coś podobnego co podałeś w linku. Kamery, które są w zestawie będą miały problem nagrać w nocy na odległość 5m tak aby było to wyraźne. Zależy jeszcze co chcesz widzieć na 20m, jeśli będzie to tylko obrys jakiegoś auto (ciężarówki) to może i by coś z tego było (jeśli teren w oddali jest trochę oświetlony, a nie czarna du..a), ale osoby na pewno byś nie rozpoznał - jeśli w ogóle byś ją dojrzał . Aby monitoring był coś warty na taką odległość to kwota jaką trzeba by zainwestować ma 4 zera po jedynce.

Jeśli jeszcze chodzi o montaż CCTV to jeśli nie robisz tego dla siebie prywatnie (ja robiłem to prywatnie dla siebie) tylko komuś, to poczytaj jeszcze o koncesjach jakie trzeba posiadać by móc coś takiego zakładać. Ale to takie OT :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie też sobie trochę o tego typu sprzęcie poczytałem i opinie są zbliżone do tego co mówisz. Ostatecznie pewnie zrezygnuję z większej ilości kamer na rzecz jednej, dwóch lepszych. Monitoring będzie u mnie zakładany więc sprawa koncesja odpada. Na rejestrator już się prawie zdecydowałem i będzie to BCS-0404LE-A lub APER PDR-XM3004 do tego jakiś dysk 1Tb i już widzę, że w 1,5 klocka się nie zmieszczę:) Zostaje jeszcze jakąś sensowną kamerkę wybrać...

Opublikowano

jeśli chodzi o ten dysk to poczytaj o kamerach jakie chcesz montować i po przeliczaj ile będziesz mógł na taki dysk nagrać, polecił bym kupić dwa dyski i spięć je w taki sposób, aby nagranie było równocześnie rejestrowane na dwóch dyskach. W razie awarii jednego z nich będziesz miał zabezpieczenie. Zwłaszcza, że dyski nie są już tak bardzo drogie, a po przy takim użytkowaniu ( ciągłe nagrywanie i nadpisywanie podczas zapisu typu LOOP) dyski lubią się psuć na potęgę.

Prywatnie czasem robię coś ze sprzętem kumpli i przez ostatni miesiąc wymieniałem już 3 HDD - na szczęście na gwarancji. Generalnie czym większa pojemność tym częstsze awarie. Oczywiście mowa jest tu o zwykłych dyskach sata za sto pare złotych. Ale sądzę, że u siebie nie będziesz montował czegoś innego.

Opublikowano
  • Autor

Drugi dysk to już będzie zbędny luksus, jeśli faktycznie będą z nim takie problemy to wtedy o tym pomyślę.