Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Pytanie włącznik świec żarowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KOLEDZY MAM TAKIE PYTANIE CZY W TYCH AUTACH PODGRZEWANIE SWIEC JEST AUTOMATYCZNE TZ ZE PRZEKRECAM KLUCZYK I TAM CZEKAM CHWILE I JUZ MOGE ODPALIC ?? BO U MNIE JEST JAKIS TAJNIACKI GUZIK ZE NIBY ON DO TEGO SLUZY TAK MI POWIDZIAL KOLES OD KTOREGO AUTO KUPILEM, I JESZCZE JEDNO PYTANIE JAK SZYBKO POWINIEN OSIAGAC TEMPERATURE SILNIKA?JA PRZEJADE Z 25 KM I WSKAZOWKA NAWET SIE TROCHE NIE PODNIESIE,JAK BYLO CIEPLO TYPU 25STOPNI NA DWORZE TO SIE PODNOSILA MAX DO 70 STOPNI TERMOSTAT JEST ZEPSUTY?? CZY JAK PROSZE O POMOOC TO MOJE PIERWSZE AUDI DISEL I SI ZA BARDZO NIE ZNAM

[mod]proszę nie krzyczeć i pisać bez caps-a[/mod]

Opublikowano

Kolego nie krzycz pisząc dużymi literami :)

Co do świec to nie ma czegoś takiego jak tajniacki przycisk, podgrzewanie jest automatyczne jak temperatura spadnie po niżej 5C z tego co wiem i powinno się poczekać aż kontrolka od świec zgaśnie i usłyszy się taki pstyk z przekaźnika, to oznacza że świece podgrzały. Teramostat masz do wymiany lub czujnik temp przy głowicy, to można sprawdzić Vagiem. Termostat tylko ORI i do tego oring.

Opublikowano

dokładnie jak Grzesiekkbc napisał , dodam ze spotkałem sie z czymś takim jak magiczny przycisk grzania świec pan miał walniemy przekaźnik wiec zrobił sobie na krótko

Opublikowano
  • Autor

bo u mnie nic takiego nie slychac i na tablicy zegarow tez nie widac zadnej kontrolki tylko sie swieci abs reczny i kontrolka ladowania,dodam jeszcze ze jak nie podgrzeje tych swiec recznie to jak za szybko chce odpalic to jest taki piszczacy sygnal i mrugakontrolka od recznego i za chwile zgasnie,tez ostatnio zapalila mi sie kontrolka od temperatury silnika podczas jazdy migala chwile i przestala co to moze oznaczac??

Opublikowano

:decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

jak najszybciej podepnij samochod pod VAG-a, cos masz namieszane i trzeba sprawdzic co. BYc, moze jest problem z zegarami lub instalacja, i kontriolka od recznego wskazuje zamiast kontrolki swiec zarowych...

Do wymiany masz zapewne termostat, ale to nalezy sprawdzic VAG-iem, zgodnie z procedura opisana na forum.