maniek598 Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Ucieka mi płyn chłodniczy trójnikiem z tyłu silnika ( jest w nim niebieski czujnik temperatury) trójnik jest zdeformowany w miejscu połączenia z blokiem . Moje pytanie : jak go wymienić ? Co trzeba odkręcić , bo odkręciłem dwie śrubki które mocują go z blokiem , zdjąłem wąż i nie mogę go wyjąć, tylko trochę się odchyla .
MATIUS Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 kolego ja u siebie wymianiałem tydzień temu odkręc dolot (tzn rure) któa idzie do przpeustnicy musisz ją zdiąc by nie było wogule jej i podpinaj inne rzeczy które mozesz .. są dwie sróby 10 które odkręciłeś oraz są dwie z boku będziesz widział patrząc od Góry musisz je odkręcić jest ciężko szczegulnie dolną ... Jak zamontujesz nowy kruciec i nową uszczelkę daj też troche silikonu Wysoko Temperaturowego ... jak będziesz chciał to spóbóje ci zrobić fotke tych dwóch śrób gdzie się znajdują...
Paweł A4 1.9 Avant Opublikowano 5 Listopada 2011 Opublikowano 5 Listopada 2011 Witam Dołączę się do tematu. Też mam ten problem tylko jedno pytanko jak zdjąć wąż załączm rysunek
maniek598 Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Opublikowano 7 Listopada 2011 wyciągasz zawleczkę i go zsuwasz w dół
Paweł A4 1.9 Avant Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 ok dzięki nie zauważyłem wcześniej tej zawleczki, próbowałem na silikon ale nadal podcieka. Ale koniec zabawy dzisiaj jadę kupić króciec za całe 15zł. Mam jeszcze jedno pytanko tylko nie z tego działu. Mianowicie miałem benz w oleju, spuszczony syf i odkręcone wtryski pyt. jak sprawdzić który "leje". Po wykręceniu świec 2 była trochę zwilżona na giwncie, ewentualnie może macie na handel wtryski to kupię kpl., gdyz po wykręceniu nie wiem który jest który.
Rekomendowane odpowiedzi