Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Audi A4 Avant 2.5 TDI QUATTRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was serdecznie!

Jako że na forum znajduje się już jakiś czas a samochód mam od kwietnia postanowiłem w końcu pochwalić się swoim dupowozem. Za każdym razem gdy chciałem opisać auto na forum zawsze mi coś wyskoczyło i tak trwało to pol roku :embarrassed: ale w końcu jestem.

Może na początku zdjęcia a później coś szkryfne o reszcie :)

20110616049.jpg

DSC0041.jpg

20110610020.jpg

20110610023.jpg

20110610026.jpg

20110610017.jpg

DSC0057.jpg

DSC0050.jpg

Najpiękniejsze dla mnie to oczywiście to ze jest zakuty na 4 lapy :>

Wyposażenie:

-Klima 2-strefowa

-6x airbag

-Podlokietnik przod i tyl

-ABS + ESP

-Szyby elektryczne przod i tył

-podgrzewale lusterka

-centralny zamek sterowany z pilota + domykanie szyb z pilota

-skórzana kierownica i gałka zmiany biegów

Silnik:

-Silnik 2.5 TDI AKE Quattro strasznie nie lubiany oczywiście aczkolwiek ja sie tego silnika nie boje. Kupiłem go z przebiegiem 242tys. od w sumie młodego mężczyzny, ale za to wiem, ze zadbał o ten silnik na pewno. Zaraz po zakupie oczywiście zrobiony rozrząd. Kontrola walków i wszystko jest w jak najlepszym porządku bynajmniej na dzień dzisiejszy, a zrobiłem nim już 30tys.i nie zauważyłem by działo się coś dziwnego z tym silnikiem. Pożyjemy zobaczymy :)

Środek oczywiście typowy standard co widać na zdjęciach, ale z czasem się wszystko zmieni.

Kola 17" S-line dostałem oczywiście w komplecie już niedługo do sprzedania jc.

Zawieszenie S-line.

Powolutku zaczynałem zbierać graty i co pasuje p&p chciałem wrzucać po kolei i tak poczyniłem zwykły grill poszedł w odstawkę i zamontowałem gore S4 i w dol zderzaka tak samo jednakże dołu niema już.. ktoś cieszy się nim w Katowicach :confused4:

A wiec teraz plany:

• Pakiet zewnętrzny S4

• Koła wzór S4 17" lub 18"

• RNS-e
  • Pól skory ewentualnie skora z grzaniem d*py

• Kiera od TT lub B8 z multi
  • Pełny FIS

To narazie tyle.. Większość gratów mam już w domu, ale dopiero po skompletowaniu nastąpi montaż, a najprawdopodobniej będzie to styczeń-luty-marzec.

Pozdrawiam i czekam na komentarze.. Te złe i te dobre :)

Opublikowano

to dopisz jeszcze dokładki w kolor do planów :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Z tymi zderzakami S4 ktore mam to dokladki w kolor nie maja sensu bo i tak sa zespolone wiec cale bd malowal, ajedynie progi poojda w kolor :)

Opublikowano

faktycznie, nie zauważyłem że w planach pakiet S4 :decayed:

Opublikowano

moja bedzie bliżniacza :> też srebrny avant w Pakiecie S4 brakuje mi tylko tylniego zderzaka :gwizdanie:gdzie swój dorwałeś??

Opublikowano
  • Autor

Ebay niemiecki. Większość części tam zakupiłem. Tylko RNS-e bd kupował w Pl tyle, ze muszę jechać do Bydgoszczy, a kaaaawalek mam :confused4:

Opublikowano

jak na 2,5 tdi to słaby wypasik :gwizdanie:

Opublikowano

to samo chcialem napisac :gwizdanie: Ktos wolal miec dobry motor i q zamiast gadzetow :wink4:

Fajne autko :good:

Jak silnik zadbany to bedzie jeszcze dlugo smigac :wink4:

Opublikowano

miło spotkać kolege na blachach SWD :cool1: furka bardzo fajna :good:...moja rada brzmi..fele jak już to tylko 18''..daj spokój z 17''.też mam 18'' i na naszych okolicznych drogach dają rade więc mniejszych nie zakładaj bo będziesz żałował :wink4: a poza tym plany zacne

Opublikowano

Ja tez miałem taki wypasik jak Ty :). Ale już ciut lepiej jest, i również ze swojego AKE jestem zadowolony. :hi:

Opublikowano

ŁAdana :good: i plany bardzo mocne ale i kosztowne :evil: ile pali takie 2.5TDI q?

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie kolego zgadzam się z Toba, ale za to mam pewność, ze silnik zdrowy, a i cena byla dobra :)

Z wyposażeniem to się wszystko zmieni, bo jak wszystko dobrze pójdzie to w piątek montuje skory z grzaniem d*py :>

RNS-e trochę poczeka, a co dalej zobaczymy. Napewno sie pochwale na forum :)

Kolego grzes1150 z spalaniem to jest tak.. jak wleje 60L, a jeżdżę tylko ja to robię po 800km. Maks co udało mi się osiągnąć to było 860km, ale to naprawdę spokojna jazda. Ostatnio jak leciałem na Kraków przy prędkości 220km/h która dość długo utrzymywałem-spalanie wyszło 10L na 100km. Niestety, ale tyle już trzeba liczyć. Jednakże nie spalił mi nigdy więcej niż 10 :>