Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pierścień ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem niedawno A4 i poszedł pakiet startowy... Komplet tarcz, klocków przód i tył, płyn hamulcowy filtry oleje itp.. Miałem też problem z ABS bo łapał kiedy chciał... okazało się że brakuje pierścienia do ABS z tyłu z lewej strony. Pytanie: tarczka do ABS znajduje się na przegubie czy półosi? Co trzeba wymienić żeby ABS powrócił? Jest to oczywiście Quattro....

Opublikowano

pierscien masz na przegubie

Opublikowano
  • Autor

Czyli do wymiany mam przegub lewy tylny. Mógłby ktoś znaleźć jego numer? Nigdzie go nie widziałem.. Czy wymianę przegubu da rade zrobić samemu czy lepiej wybulić mechanikowi? Narzędzia i umiejętności posiadam ale po prostu tego jeszcze nie wymieniałem...

Pozdro

Opublikowano

przed rozebraniem tego dziadostwa sprawdz czy nie zsunął sie pierscien z przegubu

mozesz sam to rozebrac ale po złożeniu trzeba na nowo ustawiac geometrie

Opublikowano
  • Autor

mechanik stwierdził ostatnio że ktoś go kiedyś wymieniał i założył zły albo uszkodził ten pierścień bo go nie ma... tylko zastanawiałem się nad kosztami całego przedsięwzięcia.. ale skoro w grę wchodzi ustawienie geometrii to zostawię to "właściwym ludziom wiedzącym za co biorą kasę" :decayed: Jaki może być koszt całej operacji ?

pozdro

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=129042.0;highlight=quattro+przegubu

i wszystko w tym temacie ;)

a co do przegubów jeśli nie chcesz chińszczyzny za 100zł możesz kupić MEYLE (niemieckie) chyba po 140zł po zniżkach jak popytasz w sklepach

Opublikowano
  • Autor

:hi: no to już wiem co będę robił na przyszły weekend :evil:

Pomoże ktoś znaleźć numer tego przegubu bo przekopałem sieć i nie znalazłem.... Lewy przegub zewnętrzny tył do Quattro Vin: WAUZZZ8DZWA079780 ?

Opublikowano

szukaj Lobro albo Spidan

przód i tył to samo

Opublikowano
  • Autor

wg intercars znalazłem jedyny pasujący zamiennik z numerem VKJA 3019. Znalazłem też jako jedyny http://moto.allegro.pl/przegub-zew-metelli-audi-80-b3-b4-2-0-2-3-1-9tdi-i1873905297.html Czy ten przegub podejdzie?

pozdro