Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Problem z późnym doładowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od kilku dni jestem posiadaczem audi a4 b7 z 2006 roku 2.0 tdi brd przebieg 165 tys km

zdziwila mnie troche dynamika turbo wstaje ok 2700 obr. czy to normalne ?

Opublikowano

Te 170km nie jedzie :wink4: zrób program mu, odżyje

Opublikowano

Witam od kilku dni jestem posiadaczem audi a4 b7 z 2006 roku 2.0 tdi brd przebieg 165 tys km

zdziwila mnie troche dynamika turbo wstaje ok 2700 obr. czy to normalne ?

diagnostyka to podstawa,byc moze masz uklad podcisnienia slaby
Opublikowano

Ogolnie turbinki BRD to loteria :confused4:

byc moze korekta programu by sie przydała :good:

najpierw zapnij vaga zrob logi

Opublikowano

Witam

Tak jak koledzy mówią zrób faga najpierw a problem może również leżeć po stronie układu podciśnienia chodzi głównie o uszczelkę pod pokrywą zaworów (sprawdż czy nie ma jakiegoś pocenia wycieku) i te kabelki podciśnienia, które z niej wychodzą sprawdź ich szczelność czy nie są poluzowane zapocone. U mnie sprawa wygladała tak ze było chyba ok z tym wstawaniem turbo bo jechało już ładnie od ok. 2 tys ale po wymianie dówch PD Simens zaczeły się problemy bo jechało dopiero od 2100-2300 wymieniłem uszczelke bo była zapocona i powiem że jest lepiej niż było

ALE WIESZ BRD TO ZAWSZEJ JEST LOTERIA ALBO JEDZIE OSTRO ALBO SĄ WIECZNE PROBLEMY

Opublikowano

witam

jak muli od niskich obrotów a potem idzie to zbadaj turbinkę może być do roboty

pozdrowka

Opublikowano
  • Autor

pokrywe zaworow sprawdzilem jest ok przewody tez wygladaja dobrze najdziwniejsze jest to za na 1 i 2 biegu zbiera sie ostro od ok 2500 obr. a na 3 i 4 czuc ze ladnie przyspiesza juz od 2000 obr. a na 5 i 6 to az takiego kopa nie czuc nawet nie udaklo mi sie rozpedzic do 200km\h przed a4 jezdzilem 120d 177km i musze przyznac ze roznica w osiagach jest szokujaca na korzyść bmw

Opublikowano

pokrywe zaworow sprawdzilem jest ok przewody tez wygladaja dobrze najdziwniejsze jest to za na 1 i 2 biegu zbiera sie ostro od ok 2500 obr. a na 3 i 4 czuc ze ladnie przyspiesza juz od 2000 obr. a na 5 i 6 to az takiego kopa nie czuc nawet nie udaklo mi sie rozpedzic do 200km\h przed a4 jezdzilem 120d 177km i musze przyznac ze roznica w osiagach jest szokujaca na korzyść bmw

masz problem z autem zacznij od diagnozy
Opublikowano

Witam kolego jeżeli na 1 i2 idzie dopiero od 2500 tys i nie możesz rozpędzić się do 200 km/h to naprawdę jest coś nie tak jedź jak najszybciej do dobrego doktora na sprawdzenie. Ja dziś trochę swojego BRD pomęczyłem i powiem że u mnie auto totalna seria żadnych modów i na 1 i 2 to idzie już od 1800 ostro a co do rozpędzenia się do 200 km/h to umnie wygląda tak że przy 3 tys/obr. jest ok 180 km/h więc 200 bez żadnego problemu jak chcem

Kolego napisz jak może co ustaliłeś co dolegało dla twojego BRD dzięki z góry pozdrawiam niech moc zawsze będzie z tobą

Opublikowano

Kolego a ja wiem co masz :kox:

PD siemensa traca moc...i masz realnie pewnie teraz 140KM i 300Nm stad takie a nie inne objawy.

Leczymy tego pelno ostatnimi czasy ultradzwiekami. Niestety wychodzi ze co roku warto myc pompki bo moc ucieka jak diabli z kazdym kilometrem

Mala wydajnosc wtryskiwaczy...slaba detonacja - malo spalin do rozpedzania sprezarki...

Ostatnio mielismy passata z realnym przebiegiem 160tys km co ledwie 122KM mial zamiast 170 :)

Po czyszczeniu pompek wrocil do zywych....

Opublikowano
  • Autor

jaki jest koszt takiego zabiegu??

Opublikowano

800zl w tym hamownia przed, wyjecie pompek, mycie, zlozenie na nowych uszczelkach, regulacja hamownia po