Opublikowano 23 Października 201114 l Dziś po jeździe z silnika zaczął się wydobywać taki dźwięk :gwizdanie: Coś jakby popychacze chyba Untitled
Opublikowano 23 Października 201114 l Autor Hydroregulator zaworu A co to takiego i gdzie się znajduje
Opublikowano 23 Października 201114 l Koledze chodzi o popychacze hydrauliczne. Nie był bym taki pewien czy to ich wina. Równie dobrze może to być któryś wtryskiwacz.
Opublikowano 23 Października 201114 l Autor Właśnie wróciłem i oglądałem wtryski. Zaden nie jest luźny przynajmniej ręką jak ruszałem to wszystkie się trzymały. Którą grupę logów zrobić odnośnie wtrysków to wieczorem zrobię i wkleje :gwizdanie:
Opublikowano 23 Października 201114 l Możesz sprawdzić korekcje 013 ale wcale nie musi być dużych odchyłek jeśli któraś końcówka wtrysku się lekko zawiesiła. Możesz spróbować zalać na pół baku 0.25L mixolu S lub 0,5L na bak to powinno pomóc jeśli to końcówka. Wiem, że pewnie znowu ktoś będzie przeciwny dolewaniu mixolu, ale jest tyle zwolenników co przeciwników, jednak jeszcze nikomu to nie zaszkodziło.
Opublikowano 23 Października 201114 l na filmiku widać, że masz nie przykręconą tę plastikową rurę od dolotu :gwizdanie: pozdro,
Opublikowano 23 Października 201114 l Zakładam, że odgłos pochodzi z głowicy i posprawdzałeś wszystkie elementy które mogą być nie dokręcone .
Opublikowano 23 Października 201114 l Autor No to jest tak. Jest jeden błąd który po skasowaniu od razu wyskakuje i jest to 01268 - Quantity Adjuster (N146) 18-10 - Upper Limit - Intermittent A logi wyglądają tak
Opublikowano 23 Października 201114 l 1268-blad nastawnika.Grupa 13 nie wyglada ciekawie.Zrob jeszcze 001,a najlepiej komplet statycznych
Opublikowano 23 Października 201114 l Autor Dobra jutro porobię komplet logów bo dziś już mi się nie chce schodzić na dół. Pisząc nie wygląda ciekawie co masz na myśli :gwizdanie:
Opublikowano 23 Października 201114 l zapaliła się kontrolka świec? równie dobrze nastawnik może szwankować
Opublikowano 23 Października 201114 l Autor zapaliła się kontrolka świec? równie dobrze nastawnik może szwankować Nie kontrolka zapala się tylko na chwilę po przekręceniu zapłonu
Opublikowano 23 Października 201114 l No ze korekcje dziwnie stoja w miejscu i na jednym cylindrze prawie -2 . To juz nie jest ok.Najlepiej zrob komplet logow.Tylko ze od nastawnika nie bedzie klepal.
Opublikowano 24 Października 201114 l ciekawy jestem rozwiązania sprawy kolega w passacie b3 ma tak samo i prxzy tym jak przy gazuje mu strasznie dymi ciekaw jestem co wyjdzie u ciebie
Opublikowano 24 Października 201114 l jak by to był problem ze szklankami to by na zimny silniku było cichsze klepanie a na rozgrzanym głośniejsze na początek jak dawno nie wymieniałeś filtra paliwa no to wymień, w tych logach co wkleiłeś widać że układ paliwowy szwankuje, korekcje powyżej +/-1.0 są tego dowodem, zrób komplet logów według tego opisu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=18478.0 bo to co można sprawdzić na podstawie logów należy zrobić najpierw.., a tu masz opis jak sprawdzić wtryski: Niesprawne wtryskiwacze mogą powodować silne stukanie silnika i przyczyniać się do uszkodzenia łożysk. W przypadku wystąpienia takiej niesprawności należy pozostawić silnik na biegu jałowym i odkręcać nakrętki przewodów wysokiego ciśnienia. Jeśli stukanie ustanie po odkręceniu kolejnej nakrętki, to uszkodzony jest należący do niej wtryskiwacz. Niesprawne wtryskiwacze można wyszukiwać także, odkręcając nakrętki przewodów wysokiego ciśnienia, gdy silnik pracuje z przyspieszoną prędkość obrotową biegu jałowego. Jeśli po poluzowaniu nakrętki prędkość obrotowa silnika nie ulegnie zmianie, wskazuje to na uszkodzenie wtryskiwacza. Drugi sposób to posłuchać przez drewnianego kija jak pracuje każdy wtrysk.
Opublikowano 25 Października 201114 l Autor jak by to był problem ze szklankami to by na zimny silniku było cichsze klepanie a na rozgrzanym głośniejsze na początek jak dawno nie wymieniałeś filtra paliwa no to wymień, w tych logach co wkleiłeś widać że układ paliwowy szwankuje, korekcje powyżej +/-1.0 są tego dowodem, zrób komplet logów według tego opisu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=18478.0 bo to co można sprawdzić na podstawie logów należy zrobić najpierw.., a tu masz opis jak sprawdzić wtryski: Niesprawne wtryskiwacze mogą powodować silne stukanie silnika i przyczyniać się do uszkodzenia łożysk. W przypadku wystąpienia takiej niesprawności należy pozostawić silnik na biegu jałowym i odkręcać nakrętki przewodów wysokiego ciśnienia. Jeśli stukanie ustanie po odkręceniu kolejnej nakrętki, to uszkodzony jest należący do niej wtryskiwacz. Niesprawne wtryskiwacze można wyszukiwać także, odkręcając nakrętki przewodów wysokiego ciśnienia, gdy silnik pracuje z przyspieszoną prędkość obrotową biegu jałowego. Jeśli po poluzowaniu nakrętki prędkość obrotowa silnika nie ulegnie zmianie, wskazuje to na uszkodzenie wtryskiwacza. Drugi sposób to posłuchać przez drewnianego kija jak pracuje każdy wtrysk. Filtr paliwowy był wymieniany w sierpniu. Wtryski mają gdzieś 30tys nalotu. Czyli dynamiczne też mam zrobić :gwizdanie: Te wtryski też posprawdzam