Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] działanie fabrycznego alrmu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam fabryczny alarm, zamykanie otwieranie jest beż dźwieku alarm wyje tylko wtedy gdy otworzę kluczykiem. jak otworzę szybę i sprowokuję ruch i zamkne pilotem to na ruch tez nie działa. Przyciski w dzrwiach od alarmu sa aktywne. Czy jest mozliwe że nie ma czujek ruchu??? :mysli:

Opublikowano

Oczywiście, że jest możliwe, że nie ma ultradzwięków i najprawdopodobniej nie ma, bo z tego co zauważyłem fabryczna alarmy rzadko mają te czujniki.

Opublikowano

Czujniku ruchu musiałbyś sprawdzić zamykając się w środku lub zatraskując rygiel w drzwiach, gdyż moduł komfortu, w którym jest zawarty alarm, wykrywa niedomknięcie szyb i dezaktywuje w takiej sytuacji czujniki ruchu, bo jeśli masz wyłącznik czujek na drzwiach to muszą być zainstalowane (oczywiście po po zamknięciu trzeba zaczekać, aż alarm się uzbroi). Jeśli chodzi o potwierdzenie dźwiękowe przy załanczaniu i wyłanczaniu alarmu to można to zrobić Vagiem zmieniając kodowanie modułu komforu (46), gdzieś widziałem opis kodów,ale trzeba poszukać bo sam kod jest ustalany w zależności od wyposażenia samochodu.

Opublikowano

Czujniku ruchu musiałbyś sprawdzić zamykając się w środku lub zatraskując rygiel w drzwiach, gdyż moduł komfortu, w którym jest zawarty alarm, wykrywa niedomknięcie szyb i dezaktywuje w takiej sytuacji czujniki ruchu, bo jeśli masz wyłącznik czujek na drzwiach to muszą być zainstalowane (oczywiście po po zamknięciu trzeba zaczekać, aż alarm się uzbroi). Jeśli chodzi o potwierdzenie dźwiękowe przy załanczaniu i wyłanczaniu alarmu to można to zrobić Vagiem zmieniając kodowanie modułu komforu (46), gdzieś widziałem opis kodów,ale trzeba poszukać bo sam kod jest ustalany w zależności od wyposażenia samochodu.

a ja mam pytanka w zwiazku z tym tematem,jesli w b5 ,jak zostawimy otwarte szyby,uzbroimy alarm , to zacznie wyc-sprawdzone i nie podlega dyskusji,wylacznik czujek ruchu jest na dole slupka kolo kierowcy,w razie zostawienia w aucie jakiegos zwierzaka czy cos,to jak to dziala w b6,?

jesli szyby zostawimy otwarte ,to alarm sie nie uaktywni? czyli ,na przyklad zapomnialem telefonu wziac z auta i zostawiam otwarte szyby i szyber , z tego co zrozumialem to alarm w tej sytuacji dezaktywuje czujki ruchu i nie zawyje ,-jaki cel alarmu,kiedy moge po powrocie stwierdzic brak telefonu ,myslalem ze b6 maja taka opcje domykania szyb w seryjnych ,no i jak wyglada sytuacja, kiedy musimy zostawic psa w aucie?jest wylacznik czy go nie ma?

:confused4:GregorAGP oswiec mnie ,bo juz mam metlik w glowie

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem zamknałem sie w srodku czyujek nie widać po uzbrojeniu alarmu auto wyje, tylko jakoś tak cicho mozna dac głosniej syrenę???

Opublikowano

Sprawdziłem zamknałem sie w srodku czyujek nie widać po uzbrojeniu alarmu auto wyje, tylko jakoś tak cicho mozna dac głosniej syrenę???

tak,jak zmienisz syrene na glosniejsza[br]Dopisany: 10 Marzec 2008, 21:00 _________________________________________________popatrz iledecybeli ma twoja ,a potem poszukaj glosniejsza

Opublikowano

Nie można zmienić syreny ponieważ sterowana jest ona za pomocą linii komunikacyjnej z modułu komfortu. Jedynie można zmienić na taką samą ale nic to nie da. Syrena umieszczona jest w bagażniku po prawej stronie i dlatego słabo ją słychać bo jest z powodu takiej lokalizacji mocno wytłumiona.

Opublikowano
Opublikowano

A jaki kod wyposazenia ma ori alarm ?