Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Problemy z temperaturą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z audi a 4 1.8t najpierw nie chciał grzać w środku i wzrastała temeratura do 110 stopni. Vag pokazywał bład czujnika termostatu. Zamówiłem termostat. Na razie jeżdżę bez termostatu ale co ciekawe dzisiaj temperatura podskoczyła mi do 110 i potem spadła i tak kilka razy może ktoś spotkał się z takim problemem. Z góry dzieki za pomoc

Opublikowano

A gdzie Ci wzrosła do 110, na wskaźniku, czy na Vagu sprawdzałeś? Może to czujnik temp G2?

Opublikowano

Sprawdz czujniki temp.

Opublikowano

Hej ale jeszcze moment, jak to możesz jeździć bez termostatu? Przecież w AVJ jest on razem z tą obudową i to całe się wymienia.

Opublikowano
  • Autor

Witam da się to rozebrać I wyciągnąć termostat. Temeretura o której mówię według wskaźnika. Przed wicągnięciem termostatu na wolnych obrotach nie chciał mi grzac w środku i temperatura też szalała. Który czujnik jest od wskazań na desce? Dzieki za odpowiedz.

Opublikowano

to jak nie masz termostatu-to jakim cudem temperatura wzrasta do 110?przy takiej sytuacji-to tak,jakbyś miał termostat otwarty cały czas i nie przekroczy 65 stopni podczas jazdy :cool1:

czujnik od wskazania na desce masz z tyłu silnika-zielona wtyczka-tu bym szukał przyczyn :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Temat rozwiązany pompa wirnik pompy wody w trzech kawałkach. Wymianiłem na nową pompę. Szukam jeszcze termostatu.