Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jaka polerka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kosmetykaaut.pl tam ci doradzą co masz kupić. Dużo wiedzy i doświadczenia mają.

Opublikowano

Każda nawet jedna z tańszych da radę :wink4: byle by była regulacja obrotów. Do tego dokupić gąbki + pasta + wosk.

Opublikowano

jak kolega nie ma pojecia o polerce to maszyna rotacyjna nie jest dla niego dobrym rozwiazaniem. Moze narobic hologramow albo jeszcze przypalic lakier. Ja polecam na poczatek Kestrel DA (kup uzywke bedzie taniej)

http://allegro.pl/polerka-kestrel-das6-orbitalno-rotacyjna-detailing-i1873166611.html

do tego pady 3M (zielony, zolty i niebieski), ktore mozesz polaczyc z 3stopniowym systemem 3M (albo zamiast 3M np Meguiars Ultimate Compound + Meg no.205 do wykonczenia)

Do tego dobry wosk zimowy (collinite 476S) albo syntetyczny sealant (np meguiars no.20).

opis do tego jak robilem swoje auto:

http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=6088&postdays=0&postorder=asc&start=0

milej zabawy,

Opublikowano

jak kolega nie ma pojecia o polerce to maszyna rotacyjna nie jest dla niego dobrym rozwiazaniem. Moze narobic hologramow albo jeszcze przypalic lakier. Ja polecam na poczatek Kestrel DA (kup uzywke bedzie taniej)

http://allegro.pl/polerka-kestrel-das6-orbitalno-rotacyjna-detailing-i1873166611.html

do tego pady 3M (zielony, zolty i niebieski), ktore mozesz polaczyc z 3stopniowym systemem 3M (albo zamiast 3M np Meguiars Ultimate Compound + Meg no.205 do wykonczenia)

Do tego dobry wosk zimowy (collinite 476S) albo syntetyczny sealant (np meguiars no.20).

opis do tego jak robilem swoje auto:

http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=6088&postdays=0&postorder=asc&start=0

milej zabawy,

Nigdy się z tym nie zgodzę, na lakierze VW/Audi/BMW/Mercedes polerką typu DA nic nie zrobisz, tzn. zrobisz ale zajmie Ci to o wiele więcej czasu, sam w połowie sezonu kupiłem tą właśnie rotację i nic nie zniszczyłem, nie przypaliłem lakieru, nawet robiłem próby na starych błotnikach, żeby przypalić lakier trzeba być idiotą :decayed:

Trochę oleju w głowie + odpowiedni manual typu "jak co i dlaczego" i jest na serio dobrze, baa nie trzeba wydawać 1000 zł na makitę, ta maszyna dla amatora w zupełności wystarczy - sprawdzone przez parę osób :wink4:

Opublikowano

W zeszla sobote poprawialem czarna Eklase znajomemu. zrobil sobie polerke maszyna rotacyjna i byl baaardzo z siebie dumny, ze sprzetem za 50E tak odnowil lakier. Poprosilem, abysmy to ogladneli w sloncu.... zobaczyc jego mine rzecz bezcenna.

Oczywiscie rotacja w rekach detailera majacego olej w glowie to piekielnie dobra maszyna i nie zastapi jej DA. Kestrel DAS6 (niestety w owym czasie moj ulubiony FLEX PE 14-2-150 byl popsuty) dal swietnie sobie rade z lakierem na Audi B5 (oczywiscie trwalo to dluzej, nie zaprzeczam) i zarowno pod halogenem jak i pod sun gunem rys ani swirli nie zostalo nic a nic.

Opublikowano

rotacją tylko debil spali lakier, ja mam Makitę i ostrożnie rozkminiłem temat, robota dużo szybciej idzie, jak już kupisz jakąkolwiek polerkę to pady Flexipads polecam, nie kupuj jakiegoś tańszego shitu

Opublikowano

Dokładnie Flexi albo 3M :wink4: