Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BRF] check engine swieci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów mam problem z autkiem a mianowicie zapaliła sie kontrolka chek engine (rysunek w krztałcie silnika pisze w nawiasie bo nie jestem pewien czy tzak sie nazywa)po dość mocnym dodaniu gazu silnik przerwał i kontrolka sie zapaliła ale pózniej chodził normalnie .Pojechałem do gostka podpioł sie pod komputer i wyskoczyły bledy P0133,18043,18058,18010,P0300 skasował je i po ponownym zczytaniu bylo ok do dzisiejszego ranka zapalilem go wyjechalem z garażu chwile pochodził tak lekko nie równo i swieci sie od nowa , czytalem o wypadaniu zapłonów ale niewiem czym to moze być spowodowane dodam jeszcze ze mam go od nie dawna i gostek od którego kupywałem wspomniał ze czasami po zatankowaniu gazu ta kontrolka sie zaswieci tylko ze myslalem ze zgasnie (pupa ze mnie ze uwierzyłem ) pozdrawiam i prosze o jakies sugestie

Opublikowano

Przełącz na benzynę, wypal resztki gazu, zakręć i odepnij na godzinę aku, skasuj błędy vagiem i wtedy pośmigaj i zobacz czy znowu będzie robić, możliwe, że lpg Ci wszystko rozjeżdża.

Opublikowano

Jak patrze na te Twoje błędy to nie wiem czy mają one coś z tym wspólnego. Nie chce mi się szukać tych od P ale:

18010 - słaby aku albo regulator napięcia pada

18043 coś z klimą chyba

18058 jakby zegary były wyciągane.

Jak masz możliwość to podepnij jeszcze raz i podaj jaki błędy ale z opisem. Najlepiej zrób sobie zrzut u niego i na pena.

Opublikowano
  • Autor

Na dzis nie dam rady podpiać komputera naijszybciej w poniedziałek i jeszcze jedno po diagnozowaniu komputerem ostawilem go garażu i poszedlem dzień puzniej właczyłem zaplon a tam po 30 sekundach zalacza sie wentylator i sie nie wylącza no i jeszcze odkrylem ze wycieraczki sie zacinaja czy to jest normalne bo jak przez kilka minut i pomogłem to działaja nie do końca dobże ale działaja (jednym słowem dałem ciała przy kupnie)

Opublikowano

Sprawdź w vagu jak pracuje sonda na pb i lpg.

Mechanizm wycieraczek do wymiany.

Opublikowano

Włączony wentylator to obstawiam na 99% czujnik temp. chłodziwa G62, wycieraczki niestety w A4 się zacinają jak mechanizm niedomaga, koniecznie do rozbiórki, wyczyszczenia, smarowania i dalej powinno śmigać. Co do checka to sprawdzić vagiem i wstawić. Niestety po zakupie przeważnie jest coś do roboty - pakiet startowy trzeba włożyć często :decayed:

Opublikowano
  • Autor

nie powiedziałem moze o najwazniejszym pierwszego dnia po zakupie walnelo serwo a mianowicie zablokowalo(zablokowało hamulce i a ni drgnąz miejsca) i kiszka musialem kupic nowe bo jakos nie chciałem urzywki bo stwierdzilem że mogło by sie to powtórzyc mam go dwa tygodnie i zastanawiam sie czy nie wtopilem kasy

Opublikowano

Serwo akurat do checka raczej nic nie ma :D, a to czy nie wtopiłeś kasy okaże się później, ale raczej zrobisz silnik i będziesz śmigał, lepsze to niż jazda składakiem...

Opublikowano
  • Autor

Pewnie masz racje w poniedzialek ruszam do mechanika i na diagnoze