Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAG] Serwotronic awaria ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciezko chodzi uklad kierowniczy,manewrujac autem na parkingu mam wrazenie jakbym wogole niemial wspomagania :mysli:,poziom plynu jest w normie. Czy w modelu B8 tak jest ? :angry:

Opublikowano

Bo pewnie nie masz servotroniku :confused4: w B8 mamy jeszcze uklad wspomagania aktywnego ktory wspoldziala z systemem zawieszenia ADS .

Sprawdz czy masz przekaznik pod oslona kierowncy to bedzie wiadomo czy posiadasz servotronic :wink4: Albo po kodach w wlepie w bagazniku .

Opublikowano
  • Autor

Jaki kod ma serwotronic ? Mialem b6, b7, nastepnie chwila pomylki VW passat cbab wrocilem do audi atu taki kwiatek z tym wspomaganiem :confused4:

Opublikowano

Jaki kod ma serwotronic ? Mialem b6, b7, nastepnie chwila pomylki VW passat cbab wrocilem do audi atu taki kwiatek z tym wspomaganiem :confused4:

Kod servotronica to 1N3 widocznie masz uboga wersje B8 :)

Opublikowano
  • Autor

1N1 -Elektryczno hydrauliczne wspom.ukladu kiero. Czy to normalne ze ciezko chodzi,dodam ze przed zakupem auto bylo sprawdzone w aso ,nic nie wykryli.Zawieszenie to 1BA zawieszenie komfortowe. :mysli:

Opublikowano

1N1 -Elektryczno hydrauliczne wspom.ukladu kiero. Czy to normalne ze ciezko chodzi,dodam ze przed zakupem auto bylo sprawdzone w aso ,nic nie wykryli.Zawieszenie to 1BA zawieszenie komfortowe. :mysli:

Musialbys porownac z jakąś inna A4 B8 i wtedy by bylo wiadomo :)

Opublikowano
  • Autor

Ok dzieki :przebiegly:

Opublikowano

Witam, ja już nie wiem o co chodzi z tym wspomaganiem. Z waszych wyjaśnień wynika, że kod wyposażenia 1N3 świadczy o servotronicu i z tego wynika, że ja go mam. Niestety kierownica chodzi jak w czołgu :confused4: Niby opony, które posiadam to 245, ale to nie powinno mieć, aż tak wielkiego znaczenia. W Golfie miałem oponki 225 i kierownica chodziła tak, że niemowle by sobie z nią poradziło. Chyba nie obędzie się bez wizyty w serwisie.

Opublikowano

Na postoju powinno chodzic ci jak masełko :) Sprawdz plyn jaki stan i kiedy byl wymieniany .

Ja u siebie nie mam servotronica ale kiera chodzi calkiem leciutko .

Opublikowano
  • Autor

Kolego mmgar77 ,czy cos wyjasniles ? :wallbash:

Opublikowano

Biorę się za ten temat dopiero w przyszłym tygodniu (nawet pod koniec tygodnia) zobaczymy - chyba zacznę od wymiany płynu...

Opublikowano
  • Autor

Zalany nowy plyn Febi (biala butelka) i nic,zadnej poprawy :no:Chyba jednak pompa wspomagania (jak ja sprawdzic ? )

Opublikowano

Wydaje mi się ,że te modele tak mają bo ja również mam 1B1 i zawieszenie 1BA

i ciężko kiera chodzi.

Wcześniej miałem b7 i tam troszkę lżej chodziła kiera ale b7 jest lżejsze i miała węższe opony .

Pozdrawiam

mxzibi

Opublikowano
  • Autor

Kolego mxzibi,

Masz racje poprostu tak chodzi wspomaganie w naszych audiczkach.

Pozdrawiam :>

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Serwotroni co tzeba wymienic,jakie koszty aby kierownica chodzila lekko.Kod mojego wspomagania 1N1.Serwotronic ma 1N3 czy jest duzy problem ?

Opublikowano

Nie wydaje mi sie ,że będzie jakis kłopot :wink: trzba wymienić cały magiel i zrobić instalację do tego a e koszt około 2 tys.

Opublikowano

Poszukam warsztatu który ogarnie ten temat.

Opublikowano

A co z instalacja, co jeszcze moduł ?