vombat Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 Witam wszystkich forumowiczów, Tydzień temu kupiłem a4 b5 z 98 roku i zauważyłem że lusterko wewnętrzne (fotochromatyczne) jest uszkodzone. Na powierzchni lustra jest jasna linia a pozostała część jest ciemna. Lustro wewnętrzne jak i lusterka zewnętrzne (również w stanie przyciemnionym) nie reagują zupełnie. Dzisiaj zdemontowałem lusterko wewnętrzne, żeby sprawdzić czy dochodzi do niego przewód zasilający i wydaje się, że wszystko jest podłączone. Czy jest możliwość naprawienia tak uszkodzonego lusterka czy w grę wchodzi tylko wymiana? Czy lusterka zewnętrzne nie powinny działać mimo uszkodzonego szkła lusterka wewnętrznego?
Wiczel Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 No najprawdopodobniej będzie uszkodzone mechanicznie i raczej go już nie skleisz Koszt używanego 120zł http://193.23.48.133/audi-a4-8e0-lusterko-fotochromatyczne-i1940085525.html Warto by jeszcze przelecieć VAGiem, może pokaże o co mu chodzi
Korzeń Opublikowano 7 Stycznia 2012 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Hej Dzisiaj stało się to samo u mnie... Czy rozwiązałeś problem?
vombat Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Opublikowano 19 Lutego 2012 Problem nadal niestety nie rozwiązany VAG nie pokazał błędów. Do lusterka dochodzi 6 przewodów. Na jednym jest stałe napięcie 12V na drugim w momencie włączenia biegu wstecznego. A skoro jest napięcie a lusterko nie działa to ewidentnie uszkodzenie mechaniczne. Nie pozostaje nic innego jak kupić używane i zamontować.
Rekomendowane odpowiedzi