Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Obniżenie zawieszenia - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem wygladfa nstepujaco: zauwazylem ze przod auta jest wyzej niz tyl o jakies 2cm, wiec nie wyglada to za dobrze , i takie pytanie czy wymieniac wszystkie 4 sprezyny , czy daloby rade tylko przod lekko obnizyc, i jak to sie ma do napedu quattro ( duzo sie pisze ze felgi musza byc identyczne, opony itd. to chyba sprezyny tym bardziej ) ???? aha i czy obnizal juz ktos quattro zmieniajac same sprezyny? ( pozostawiajac seryjne amory )

z gory dzieki za odp

Opublikowano

moim zdaniem lepiej obizyc cale autko

Opublikowano

Jak zmieniasz sprężyny to tylko wszyskie 4. Możesz zmienić same sprężyny pozostawiając org. amory ale tylko do max -30mm.

Przyczyną wyższego przodu niż tyłu możę być też to że ktoś wymieniał amortyzatory z przodu i wstawił nie odpowiednie do danego modelu.

Opublikowano
  • Autor

jest to calkiem mozliwe ze poprzedni wlasciciel wymieni przod ( aczkolwiek zauwazylem ze wielu oooo avant siedzi nizej tyl )

a co do uzytk. quattro czy ktos juz obnizal autko wymieniajac same sprezyny??

Opublikowano

Amortyzatory nie odpowiadają za wysokość samochodu.!!!!Tylko sprężyny.

Kolega zmieniał i bez problemu.Tylko wszystkie cztery.

Opublikowano
  • Autor

quattro troche inne zawieszenie wiec dlatego pytam wlascicieli tego napedu jak auto sie zachowuje po samej wymianie sprezyn pozdrawiam i dzieki za odp.

Opublikowano

Sprężyny nijak się mają do napędu.Robisz co Ci się żywnie podoba. W oponach i felgach chodzi o różnice tocznia się i tu Quattro dostaje po pi...

Opublikowano

Swięta prawda.Sprężyny odpowiadaja za wysokość i konfort jazdy. :th:

Opublikowano
  • Autor

nie nok tu wszystko ok ale czy sprezyny od oski podejda do 4x4 ?jak nie to jakie polecacie..... z tego co widze tak jak ciezko bylo mi znalezc ten model oooo z quattro tak ciezko bedzie znalezc do niego sprezyny :)

Opublikowano

Mogę jutro to sprawdzić jak chcesz? :a4fan:

Wydaje mi się że nie ma róznicy,ale warto sprawdzić.Bo niby czum się mają różnić.Mocowania są takie same,może tylko wysokość ,ale to pewnie dotyczy tyłu. :th:

Opublikowano
  • Autor

a jednak oska a quattrio to dwa rozne swiaty wiec sprezyny od oski nie podejda do quattro .

ponadto interesuje mnie :mysli:

1. czy przod jest taki sam co w osce i czy sprezyny podejda??

2. czy sprezyny od innego modelu powiedzmy 1.8q badz 2.5q pójdą do 1.9 q?

aha i moze ktos poszukuje serii do quattro... :przebiegly:

Opublikowano

a jednak oska a quattrio to dwa rozne swiaty wiec sprezyny od oski nie podejda do quattro .

ponadto interesuje mnie :mysli:

1. czy przod jest taki sam co w osce i czy sprezyny podejda??

2. czy sprezyny od innego modelu powiedzmy 1.8q badz 2.5q pójdą do 1.9 q?

aha i moze ktos poszukuje serii do quattro... :przebiegly:

1,8 a 2,5 na sto procent inne.

Opublikowano

Przód taki sam w ośce i quattro.

Co do amorów to nie ma pewności czy masz serię przód i tył. Są przecież sportowe amory, które mogą być twardsze i mieć krótszy skok. Dokładnie oczyść sprężyny i amory i zobacz czy różnią się oznakowaniem (kolory).

U mnie w serii tył jest nieco nadsterowny i na szybkich łukach trzeba uważać, troche zarzuca mimo sprawnych amorów. Obniżenie całości pewnie zredukowałoby to zjawisko. Ty pewnie nie masz tego problemu. W Twojej sytuacji obniżyłbym nieco przód.

Oczywiście warto sprawdzić stan wszystkich amorów. Może przód ktoś zmieniał, a tył pada. Na padniętych amorach troche niżej stoi każde auto.

Opublikowano

Masz racje podobno są :) inne

Opublikowano

Masz racje podobno są :) inne

Podobno. A ja wiem że to samo. Braszka ma passata 99. Zawieszenie przednie niczym w tych autach się nie różni niezależnie od napędu. :angry: