Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Od czego ta kostka nad pedałami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatnio kupilem autko, i mam pare problemow z nim, ktore wyszly jak to bywa - po zakupie,

odkrecilem tapicerke nad pedalami i znalazlem tam luźna biala kostke z kilkoma kabelkami, kabelki te podlaczone są do przekaznikow kolo bezpieczników itp. miedzy innymi idą od niej 2 kabelki do czerwonej diody nad radiem [niby alarm] i tak sie zastanawiam od czego ta kostka bo nie ma drugiej kostki zeby ja podlaczyc, mozliwe ze byl kiedys alarm podlaczony i ktos go wyjal, a kostka zostala??

zdjecie tej kostki [sorry za jakosc]

41b46cfd92a7f4e5m.jpg

Opublikowano

kostka wyglada na typowa od alarmu

Opublikowano

tez mi sie wydaje ze to od alarmu tylko ze go nie mam :/

nie mam zadnego pilota, ani przyciskow w kluczyku.

mam stary kluczyk taki jak w audi 80-B4 z jednym przyciskiem do światełka,

i sprawa jest taka ze moje A4 posiada immobilizer ktory nieraz sie przycina, a ten kluczyk chyba nie posiada immo w sobie, kiedys wyjalem licznik i jezdzilem bez licznika, a czytalem ze immobilizer jest w liczniku. więc jak ten immobilizer działa?

taki mam kluczyk

7d304c2ace18ef72m.jpg

Opublikowano

ta kostka wyglada od dokladanego alarmu, a ze pilota nie masz to moze wynikac ze alarm sie zepsol i ktos go poprostu wyciagna, imo masz w kluczyku, z ktorego dokaldnie roku masz auto?? w 98 imo juz powinno byc w liczniku ale i kluczyk powinien byc inny

Opublikowano

najprawdopodobniej może być kostka od nie fabrycznej centralki do zamykania centralnego zamka u mnie też taka jest tylko sam zdemontowałem centralke bo zaczęła wariować

Opublikowano

w tym kluczyku jest immo ? dziwne bo moj kumpel ma inny kluczyk z grotem prostokątnym...

Opublikowano

no właśnie o tym mowie, w twoim roczniku powinien być inny kluczyk,a ty masz jak roczniki przed liftem, ale oryginalnie w nim tez jest transponder od immo, możesz mieć jakaś rzeźbę z immo zrobiona i ogólnie ze stacyjka

Opublikowano

ok dzieki

Opublikowano

jak chcesz się upewnić czy masz na 100 % Immo to dorób sobie kluczyk za 15 zł zwykły bez transpondera jak ci zapali i nie zgaśnie to znaczy że coś było grzebane bo A4 miało w standardzie immo ja chciałem sprawdzić u siebie czy mam i sobie dorobiłem zwykły kluczyk i zapali mi ale po 1 sekundzie zgaśnie i miga kontrolka samochodu z kluczykiem

Opublikowano

ahaaa czyli ten taki wałeczek szklany na przeciwko żaróweczki w kluczyku to jest ten transponder ?? bo rozkrecilem wlasnie kluczyk i takie cos siedzi po drugiej stronie żaróweczki tylko takie brudne że hej cale czarne...

Opublikowano

tak to jest właśnie transponder

Opublikowano

masz immo na bank w kluczyku :decayed: