Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Boczek kierowcy źle spasowany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wygląda u mnie spasowanie lewego boczku, ten od strony kierowcy..

Tylko nie mówcie, że samochód był bity :kox:

hPrX5l.jpg

Czasami na bardzo nierównej drodze to lubi zaskrzypieć i sam fakt, że tak to wygląda mnie denerwuje :)

Co mam z tym zrobić?

Opublikowano

może jest po prostu źle założony :mysli:Tam jest taki mały klips, który w tym miejscu 3ma boczek może go brak lub jest uszkodzony wypięty. Raczej dopóki nie zdemontujesz to nie będziesz wiedział

Opublikowano

Rozbierz boczek i zobacz czy on siedzi na swoim miejscu bo mi się wydaję że od góry nie wskoczył w swoje miejsce i dlatego go pręży.

Bo od dołu dekory ładnie pasują :good:

Opublikowano

tu masz jak rozebrać tapicerkę

http://www.a4-klub.pl/smf/wnetrze/all_b6_demontaz_tapicerki_przednich_drzwi-t3947.0.html

i od razu zaopatrz sie w spineczki :naughty:

te duże 8E0 868 243 cena w ASO ok 1.70 PLN

te małe białe 8E0 867 276 cena w ASO ok 1,90 PLN[br]Dopisany: 30-11-2011, 16:07:00_________________________________________________

Tylko nie mówcie, że samochód był bity :kox:

Moze to był Angol :kox:

Grześ nie zamartwiaj kolegi :wink4:

Niech sprawdzi sobie :good:

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem dociskać tam przy stronie lusterka, jest odstęp, ale nic nie wskakuje :) Może faktycznie któraś spinka/zatrzask padły.

Kurde, do ASO mam 40 km :/

Opublikowano

Akurat tu nic nie dociśniesz od strony lusterka ta część wchodzi od góry więc tylko demontaż i ponowny montaż :good:

Opublikowano

W okolicy lusterka nie ma żadnej spinki. Tapicerka wchodzi od góry w profil drzwi i sama się dociska. Dobrze spasowane /włożone/ nie powinno odstawać.

Opublikowano

Fr0styyy nie rozbierzesz, nie będziesz wiedział - kilka minut roboty :wink4: tylko faktycznie dobrze by było mieć te spineczki :cool1::wink4:

Opublikowano
  • Autor

No własnie jak mi strzelą spinki przy rozbieraniu to d*pa będzie :E A do Szczecina 40 km nie widzi mi się jechać tylko po spinki ;p

Na razie to chyba tak zostawię, jak będę jechał do szczecina po czujnik G62 do ASO to przy okazji kupię spinki i się tym zajmę ;]

Opublikowano

Jak sobie wymieniałem mechanizm podnośnika szyby, to po przykręceniu boku za pierwszym razem, wyglądało to tak samo obleśnie. Trzeba było go jeszcze raz odkręcić i spasować. Jeśli masz śrubokręt, to spoko robota. :decayed: Ja tam żadnej spinki nie uwaliłem.

Opublikowano

Jak sobie wymieniałem mechanizm podnośnika szyby, to po przykręceniu boku za pierwszym razem, wyglądało to tak samo obleśnie. Trzeba było go jeszcze raz odkręcić i spasować. Jeśli masz śrubokręt, to spoko robota. :decayed: Ja tam żadnej spinki nie uwaliłem.

biorąc pod uwagę teraźniejsze temperatury to "uwalenie" spinki jest bardziej prawdopodobne :wink4: ale oczywiście jak kolega chce to niech próbuje :wink4:

tak się teraz zastanawiam, że chyba ja bym też spróbował :decayed: :> najwyżej później jeszcze raz rozkładanie :decayed: :decayed:

Opublikowano

Ja w sumie jak rozbierałem przednie boczki kilka razy to ani razu nie urwałem żadnej spinki. Odwrotna sytuacja jest w przypadku tylych :kox:

Opublikowano

Jak na moje oko to albo bita;/;/ albo jakas blacharka była robiona akurat tego poku i sle spasowali boczek albo tez ktos wybil szybeo zdejmowali boczek. Ale fakt zobacz ten klapsik moze nie trafiony albo polamany. :confused4:

Opublikowano

Jak na moje oko to albo bita;/;/ albo jakas blacharka była robiona akurat tego poku i sle spasowali boczek albo tez ktos wybil szybeo zdejmowali boczek. Ale fakt zobacz ten klapsik moze nie trafiony albo polamany. :confused4:

:wink4: :wink4: :> :> Bozet nie można aż tak źle spasować drzwi :polew: :polew: :polew::wink4: :wink4: :wink4::decayed: :decayed: :decayed: Polskie służby mechaniczne robią cuda w swoich warsztatach - do Polski potrafią takie przystanki przyjechać, że sobie nawet sprawy nie zdajesz i po robocie nie poznasz, że klepane było :> :> :wink4: :wink4: ale nie przesadzajmy, są również dokładni :good: :good: :good: :good:

Opublikowano

poczekajmy co kolega powie po demontażu a nie robicie z jego auta tupolewa :kox: