kubus05491 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Witam wszystkich, moim problemem jest to ze w mojej audi po ustawienu temp. na HI auto chodzace na wolnych obrotach dmucha letnim (nawet słabiej) powietrzem, dopiero po trzymaniu na minimum 3 tyś obrotów zaczynac grzac po jakiś 4-5 sekundach. Po odpuszczeniu gazu znowu zimne 4 Próbowałem odpowietrzać: wogóle nic sie nie dzieje dopiero jak przegazuje to wypcha wode i takze musze trzymac gaz przez 4-5 sek... Bardzo prosze o pomoc :> [mod]Gdzie jest prefix!? - poprawiłem kolejne wylądują w koszu[/mod]
kubus05491 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2011 nie zwracałem uwagi na to gdy miałem podłaczone auto pod kompa, ale znajomy mówił ze wszystko w porzadku jest i błedy jakie były to skasował jezeli to coś dało...
Dev Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 nie zwracałem uwagi na to gdy miałem podłaczone auto pod kompa, ale znajomy mówił ze wszystko w porzadku jest i błedy jakie były to skasował jezeli to coś dało... no to najpierw zwróc uwagę może to byc pompa jak pisał chudineze, może byc tez termostat
kubus05491 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2011 wydaje mi się że jakby pompa wody była walnięta to łapał by temperaturę, a jak jeżdżę spokojnie 2-2.5 tyś obrotów to też nie grzeje, a temperatura na 90 stoi.
chudineze Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Pompa nie musi być całkiem walnięta i pewnie nie jest ale przepuszcza jakąś ilość płynu i nie ma odpowiedniego ciśnienia/obiegu w układzie chłodniczym.
kubus05491 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2011 jesteś 100% pewny ze to napewno jest wina pompy wody ?
chudineze Opublikowano 3 Grudnia 2011 Opublikowano 3 Grudnia 2011 To zapytam tak kiedy wymieniałeś rozrząd i czy pompa była w tym czasie wymieniana?
kubus05491 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2011 Rozrząd był wymieniany jakieś 15 tys km temu, a pompa wody nie ruszana, nie pamiętam właśnie czy jest tu pompa na rozrządzie czy nie.... bedzie lipa jak jeszcze raz trzeba bedzie robic rozrząd ;/
chudineze Opublikowano 3 Grudnia 2011 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Rozrządu nie będziesz musiał robić ale tak samo rozbierać aby wymienić pompę
kubus05491 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2011 OK to dzieki wielkie za informacje trzeba sie zabrac do rozbierania
Rekomendowane odpowiedzi