Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Polerowanie felg - koszty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orientuje sie ktos ile wolaja za wypolerowanie takich felg jak na zdjeciu ponizej? Dokladnie to felga w rozmiarze 18` i chodzi o wypolerowanie frontow i wnek.

Ewentualnie moze ktos polerowal same fronty i podzieli sie tym ile dal ... :cool1:

1316ic.th.jpg

Opublikowano

sadze ze kolo 100 za front od sztuki a samemu kilka godzin papier od 320 do 2500 i na koniec pasta i gotowe :) i $ w kieszeni

Opublikowano
  • Autor

Racja, fajnie by bylo wydac na ten cel tyle co na papier i paste...

Jedno ramie (front) juz nawet wypolerowalem ale obawiam sie a raczej jestem przekonany ze nie zdolam uzyskac sam takiego efektu do jakiego dojda w jakims zakladzie zajmujacym sie tego typu uslugami... Zalezy mi przede wszystkim na efekcie.

Opublikowano

A czy to sa własnie te felgi co na zdjęciu ??? bo jak tak to wg. mnie wystarczy papier wodny 1500, 2000, 2500 i pózniej pasta aluchrom K2 kładziona filcem i super efekt sie otrzymuje :) Ja jestem w trakcie polerowania swoich felg :)i jest to pracochłonne zajęcie ale efekt jest super :):)

Opublikowano

pózniej pasta aluchrom K2 kładziona filcem

filc masz na wiertarce czy jakaś polerka? :cool1:

Opublikowano

Filc na wiertarkę na rzep :) temat bardzo bardzo ciężki do zdobycia :/ ale udało mi się kiedyś na giełdzie trafić u szmelcarzy ;) jakies używane ale umyłem dokładnie i jest bajka :)a szukałem długo długo czegos takiego :/ pytałem nawet u lakierników i przedstawicieli co przyjeżdzają do nich z materiałami to twierdzili ze temat nie osiągalny :/ a ostatnio ze znajomym lakiernikiem przy piwku doszliśmy do wniosku że mozna by spróbować filcem z wkładek do butów :D:) tylko trzeba by go dość mocno przykleic do jakiegoś frezu na wiertarce żeby dośjć w trudno dostępne miejsca do polerowania :) ( w tym tygodniu będe próbował to testować:) a jak wyjdzie to sie okaże )

Opublikowano

ja za polerkę mojego kompletu 18" samych frontów dałem 300zł :wink4:

Opublikowano

Tak jak pisali koledzy: papier w rękę i na koniec polerka i lśni jak lustro. Poniżej możesz sobie zerknąć na felgi, które polerowałem. Jedno zdjęcie pokazuje felgę przed wypolerowaniem. I ja wnęki pomalowałem sobie na czarno. Efekt możesz sam ocenić. :)

bd19dc7fc80ec2bfm.jpg

cac99102e5b47da2m.jpg

1d5359ca56f5ba44m.jpg

Opublikowano

4stówy komplet. Probowalem kiedys zrobic samemu, ale bylo od c...a rysek i zrezygnowalem i pomalowalem na bialo hehe Nie powiem ile wydalem na materialy (scansol, papiery, filce) i ilu odciskow sie przy tym nabawilem :decayed: Moim zdaniem robota dla mega spokojnych osob ze spora iloscia wolnego czasu :gwizdanie:

Opublikowano

Trzeba włożyć trochę czasu i energii w samodzielną polerkę, no ale efekt (jak się przyłożymy) jest satysfakcjonujący :)

Opublikowano

Ja osobiście jeszcze calego kompletu nie zrobiłem ale juz jedna jest gotowa :):) i jestem bardzo zadowolony :) i ta satysfakcja własnej pracy :) i wygląd auta :):):) a co do czasu to mamy zime i wieczory są naprawde dlugie takze wystarczy dwie godziny poświęcić każdego wieczoru i zima leci szybciej i my mamy zajęcie :):)

Opublikowano

Ja osobiście jeszcze calego kompletu nie zrobiłem ale juz jedna jest gotowa :):) i jestem bardzo zadowolony :) i ta satysfakcja własnej pracy :) i wygląd auta :):):) a co do czasu to mamy zime i wieczory są naprawde dlugie takze wystarczy dwie godziny poświęcić każdego wieczoru i zima leci szybciej i my mamy zajęcie :):)

Zima jaka jest każdy widzi, a polerka felg to wspaniały sposób na rozgrzanie się :rolleyes:

Opublikowano
Zima jaka jest każdy widzi, a polerka felg to wspaniały sposób na rozgrzanie się

Ale piwko musi być bo sie pyli wszystko :naughty:

Opublikowano

Filc na wiertarkę na rzep :) temat bardzo bardzo ciężki do zdobycia :/ ale udało mi się kiedyś na giełdzie trafić u szmelcarzy ;) jakies używane ale umyłem dokładnie i jest bajka :)a szukałem długo długo czegos takiego :/ pytałem nawet u lakierników i przedstawicieli co przyjeżdzają do nich z materiałami to twierdzili ze temat nie osiągalny :/ a ostatnio ze znajomym lakiernikiem przy piwku doszliśmy do wniosku że mozna by spróbować filcem z wkładek do butów :D:) tylko trzeba by go dość mocno przykleic do jakiegoś frezu na wiertarce żeby dośjć w trudno dostępne miejsca do polerowania :) ( w tym tygodniu będe próbował to testować:) a jak wyjdzie to sie okaże )

Piszesz o krążku filcowym na rzep ?

Jeśli tak to przecież nic prostszego

http://allegro.pl/listing.php/search?string=filc+rzep&category=0&sg=1

Do trudno dostępnych miejsc filc na trzpieniu.

CO do past to ja nie bawiłem się w żadne K2 i inne autosole tylko pasty twarde kupione na giełdzie motocyklowej. Jeszcze mam z pół kilo :D

Opublikowano

Piszesz o krążku filcowym na rzep ?

Jeśli tak to przecież nic prostszego

http://allegro.pl/listing.php/search?string=filc+rzep&category=0&sg=1

Do trudno dostępnych miejsc filc na trzpieniu.

CO do past to ja nie bawiłem się w żadne K2 i inne autosole tylko pasty twarde kupione na giełdzie motocyklowej. Jeszcze mam z pół kilo :D

dokładnie taki filc dostaniesz w każdym lakierniczym :cool1:

Opublikowano

no to chyba w małopolskim tak jest bo l lublinie byłem chyba z 6 sklepach i nie mieli czegos takiego :D

Opublikowano

w olsztynie z takim filcem tez nie ma najmniejszego problemu, nawet nie sadzilem ze gdziekolwiek moze to byc deficytowy towar :kox:

ja sobie sam spolerowalem relingi, wlasnie filcem na rzepie i aluchromem K2. jak dla mnie wyszlo ok

Opublikowano

no to chyba w małopolskim tak jest bo l lublinie byłem chyba z 6 sklepach i nie mieli czegos takiego :D

a 16 km dalej w swidniku maja hehe

Opublikowano

na Kunickiego powinni mieć, ale najtaniej na allegro.

Opublikowano

Panny caly czas mi chodzi po glowie zalozenie na przyszly sezon felg 18" od mercedesa takich

1979612664.jpg

i fajnie by one wygladaly w polerce :kox:

i teraz nad czym mysle caly czas..... silnik ze starej pralki, jakas stara pisata z a4, dlugi pasek..... spawarka/szlifierka/wiertarke/zestaw malego budowniczego... :decayed: i zzrobic cos takiego

:kox: