Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Piszczenie kierownicy w kabinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, koledzy macie moze jakis sposob na piszczaca, skrzypiaca kierownice ? kierownica piszczy w srodku na 100%

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No właśnie jest jakiś sposób ? [br]Dopisany: 08 Grudzień 2011, 14:31_________________________________________________A ja już się problemu pozbyłem. WD 40 załatwiło sprawę. !

Opublikowano

co dokładnie musiałbym wysmarować tym wd-40? bo wydaje mi się ze czasem słyszę takie dziwne ogłosy zza zegarów

Opublikowano

musisz psiknac tam na dole taki łącznik (to się nazywa przegób krzyżakowy chyba.) taki łącznik układu kierowniczego w kabinie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

też mi skrzypi kierownica :angry:

dzięki za poradę, zobaczę co tam mogę psiknąć :)

Opublikowano

Psikać i nie zastanawiać się Panowie. Mi :notworthy: pomogło. Do dziś spokój.

Opublikowano

ja bym nie psikał na ten krzyżak wd40 bo wypłucze smar i krzyżak szlak trafi lepiej zastosować cos mniej penetracyjnego

Opublikowano

ja bym nie psikał na ten krzyżak wd40 bo wypłucze smar i krzyżak szlak trafi lepiej zastosować cos mniej penetracyjnego

:wallbash: ja bym autem nie jeździł bo można zginąć.

Swoją drogą to każdy robi ten zabieg na własną odpowiedzialność. WD40 może rozpuści smar a ten rozleje się bardziej po krzyżaku i przestanie piszczeć.

Opublikowano

to spryskaj wd40 łożysko w tylnym kole tez może się rozleje bardziej :polew: dokładnie każdy robi to na własna odpowiedzialność ale czasami warto poinformować i podpowiedzieć żeby było lepiej :tongue4:

Opublikowano

Jak prysnąłem tak do dziś problem z głowy a czytając podobne tematy na innych forach każdy tak robi. Ja nie namawiam, ale też nie odradzam. Jak Tobie będzie piszczeć to będziesz się bawił kolego.

P.s.

Łożysko Ty :tongue4:

Opublikowano

OK, to skoro nie WD40, to co tam psiknąć, żeby się pozbyć piszczenia ?

Opublikowano

Silikonowy nie bo zamarza w ujemnych temp. Ja proponuję biały teflonowy do zawiasów motipa - na allegro do dostania. Smar super, wysmarowałem nim zawiasy w garażu które są odsłonięte i nastawione na warunki atmosferyczne a i tak od roku cisza :).

EDIT

Takie coś:

http://allegro.pl/motip-bialy-smar-spray-do-zawiasow-ogranicznikow-i2036429877.html